Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангел Стойков, УНСС: Проблемът с по-високите сметки в студетските общежития търси своето решение
Автор: Екип Varna24.bg 09:54 / 08.12.2022Коментари (0)617
© Личен архив
Студентите у нас със сигурност ще празнуват повече от миналата година заради отпадналите рестрикции. Това съобщи в предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Ангел Стойков, председател на Студентския съвет на УНСС. Според него, студентите могат да си позволят разходите по празника, тъй като повечето от тях получават стипендии в началото на месеца и празнуването няма да повлияе много върху техния бюджет.

Основното предизвикателство през последните две години несъмнено е била ковид пандемията, но те са успели да се справят с това предизвикателно. "Позитивите от него са повече от негативите и отварят врати занапред.  Адаптивност е думата, студентите показаха, че успяват да се справят и в трудна среда. Наложи се да свикнем с онлайн обучението и това ни донесе много активи", каза Стойков. 

По думите му, това не е променило и качеството на образование. То е останало също толкова високо, колкото и в реална среда, особено в УНСС. Всичко това е плод на работа, свършена преди това от университетското ръководство, смята Стойков. Имало е готовност с информационната инфраструктура.

Проблемът в момента е свързан с мотивацията на колегите и преподавателите, което пък е резултат от негативната страна на онлайн обучението. Мотивацията е спаднала, защото много по-лесно е да се учи и преподава от дома.  

Но постепенно се излиза от това, като се организират различни събития и извън аудиторни занятия, за повишаване на активността. Това са занятия за нови знания и умения, нови приятелства и емоции.

"Държавата обръща внимание на проблемите на студентите", каза още Ангел Стойков.

"Проблемът с по-високите сметки в студентските общежития търси своето решение, като с него ще бъде запознат и омбудсмана", каза Ангел Стойков. В момента трима  души в общежитие плащат по около 200 лева за ток, което е непосилно за тях. Това е така, тъй като се таксуват като не битови потребители. 

Над 90% от студентите от УНСС се реализират на пазара на труда още при завършването си, посочи още Стойков. Това е благодарение на кариерните събития, които се организират там и подписаните меморандуми от страна на ръководството на университета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: