Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова: 1 млн. туристи са посетили Варна от началото на годината
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 10.11.2016Коментари (0)1167
© Varna24.bg
Летният туристически сезон бе рекорден до момента с броя на чуждестранните туристи, които са посетили нашата страна - каза в сутрешния блок "Утро в нашия град" на телевизия "Черно море" министърът на туризма Николина Ангелкова

За периода от април до септември имаме над 6 млн. посещения, от юни до септември - над 5 млн., което се случва за първи път от 20 години. Варна стои изключително добре на фона на тази статистика с ръст от 22 % от периода януари - август - около 1 млн. туристи. Само за лятото чуждите туристи са ок. 800 000. Този ръст е сериозно число и изисква още повече усилия и отговорност, за да може той да бъде устойчив и през следващата. От май месец сме стартирали разговори с големите туроператори, с които сме работили досега, с асоциациите на туроператорите в целевите ни пазари. 

Насочихме внимание в онлайн рекламата и дигиталния маркетинг, за да може отсега да заложим параметрите, които ни интересуват за следващото лято. Това е много важно в сектор какъвто е туризма - динамичен, със сезонен характер, променящ се бързо. Министерството на туризма съществува едва от две години като отделно ведомство. Именно заради поетия ангажимент на това правителство на премиера Бойко Борисов, ние ще успеем да превърнем страната ни в целодневна туристическа дестинация.

Фокусирахме се върху културно-историческия туризъм и балнео и спа туризма като сегменти, които много допринасят в удължаването на сезона. Като това не означава, че изключваме основните направления на родния туризъм - морския, планинския. Напротив - всички останали направления - балнео, спа-голф-туризма, културния, гурме, винения, еко-туризма са допълнителна част от основните продукти. Днешните туристи търсят не само просто почивка на море или планина, а усещане, запознаване с културата и традициите на региона. Министерството създаде 8 културно-исторически дестинации. Две преминават през територията на Варна - столиците и градовете на българските царе и патриарси и морските крепости на България. Тук, на територията на вашия град има изключително много минерални извори. Само на територията на курорта "Св. Константин и Елена" са 7. Тепърва ще се ползват и други. Римските терми са в пешеходния ринг на Варна. Данните от април, май и юни месец показват голям ръст. За април - 20, май - 20%. Юни - 28%. Макар и с малки стъпки, ние сме на прав път. Целта ни е да бъдем целогодишна туристическа дестинация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: