Ангелкова: Очакваме добър сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:25 / 22.04.2016
1352
"Очакванията за предстоящия летен сезон са много положителни. На база ранни записвания към момента, според данни на руски туроператори, очакваме ръст от 30 процента на руски туристи", заяви в Добрич министърът на туризма Николина Ангелкова. Днес тя ще се срещне с представители на туристическия бранш във Варна. 

Увеличението на германски пазар е от 10 до 40 процента за различни туроператори, затова средният ръст е около 20 на сто. За останалите ни основни пазари ръстът е - за Чехия и Унгария - по 15%, Полша - 40 на сто, за Румъния нивата се запазват от предходната година, но се очаква ръст от около 5%. За първи път има регистрирани и планирани чартърни полети и от Франция, посочи министърът.

"Като цяло сезонът се оказва доста положителен. Имаме готовност да посрещнем абсолютно всички туристи. При всички срещи с представителите на бранша, както хотелиери, така и концесионери, така и онези, които работят във всички други видове услуги, свързани с туристическия продукт, апелираме за запазване на високо и добро качество, така че туристите, които ни посетят това лято да се върнат и следващото и да можем да гарантираме устойчив туризъм", заяви още Николина Ангелкова и подчерта, че министерството изцяло следи проблема с концесиите на плажовете.
В петък ще бъдат обавени първите 7 процедури за отдаване под наем на неохраняеми плажове, които са с изтекъл договор или с прекратен такъв. До 10 дни ще бъдат обявени нови процедури за още 40 плажа.




Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Николай Нанков: Когато числата говорят и Андрешковците трябва да ...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...
Специалист към БАН: Силната магнитна буря продължава и днес
Нотариус за новите правила при сключване на сделки: За ден и поло...
Климатолог: В някои региони на страната вече са достигнати нормит...
Медици искат деца, без ваксини, да нямат достъп до образование


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).