Ангелкова: Сянката по морето ще бъде безплатна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:09 / 06.08.2015
1470
Разработили сме примерна концепция, според която сянката ще бъде безплатна и няма да се плаща за чадър и шезлонг на плажа. Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма, в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Според министъра, новото изискване трябва да влезе в сила още от следващото лято. "За първи път от две години насам приехме новата категоризация на хотелите и ресторантите", каза още Ангелкова. По думите й до момента се е работело по стара наредба, нов закон.

"За четири-пет звездните хотели сме се съобразили с европейската система, в която членуват повече от 15 държави с изисквания на световната организация по туризъм", каза още Ангелкова. Тя поясни, че има шестмесечен гратисен период да се приведат в изискване хотелите.

"Новити изисквания за all inclusive услугата са с качеството", каза още Ангелкова. Според нея е много важно, когато потребител плати за дадена услуга, той да получи това, което очаква.

"С новата наредба сме се опитали максимално да регулираме и да подскажем какво е необходимо", каза още тя.

"Изискванията за къмпингите са минимални - трябва да има електричество и течаща вода", каза Ангелкова. Тя допълни, че ще бъдат регламентирани и размерите на палатките, които да бъдат поставени в мястото на къмпингите.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Притеснителни новини от БНБ за размерите и обслужването на бързит...
Започват разпити и експертизи за причините за фаталната катастроф...
Изтеглиха Вариант 15 за матурата по български език и литература
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).