Антон Кутев за сглобката: Това няма да стане сега, а ще остане като заплаха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 12.03.2024
1169
Партиите ще се споразумеят помежду си за правителство. Дали има някаква друга възможност, ще разберем в следващите месеци. Опции за преформатиране в това НС винаги ще има. Не очаквам да има промени сега, тъй като мандатоносител на този етап е ГЕРБ. ПП няма да посмеят да изострят ситуацията до край. След като ГЕРБ е мандатоносителят, нещата спокойно си вървят до момента, в който не решат, че може да направят друга конфигурация. Това няма да стане сега, а ще остане като заплаха, коментира в ефира на NOVA Антон Кутев, бивш говорител на двете служебни правителства на Румен Радев.

По думите му е сигурно, че има няколко милиарда причини тази "сглобка" да остане. "Милиарди левове - това е причината тази сглобка да стои. В момента, в който тя се разглоби, излиза въпросът кой открадна магистралите, особено "Хемус", уточни Кутев.

Кутев уточни, че ако достойните хора в политиката са достатъчно, те могат да пречупят тренда. "Проблемът е, че в момента не виждам да са достатъчно. Една малка група хора, които имат частни интереси за милиарди, управляват чистата съвест на другите", каза той.

Дали президентът ще прави политически проект, е въпрос към него, каза още Кутев. "Лично аз съм убеден, че ако той излезе и го направи, това ще срине до голяма степен сегашната партийна система, ще я промени. Дали иска да го направи, е друга тема. Защото той има други съображения, включително и това, че не иска да остави държавата в хаос. Той не е авантюрист", уточни Кутев.

Според него целите, които в момента си залага правителството, са чисто технологични. "Целите трябва да бъдат граждански", каза още Кутев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...
Транспортираха по спешност пациент със "Спартан" от Варна до Софи...
Галъп: ГЕРБ-СДС води с над 10% на ПП-ДБ месец преди изборите
Доц. Киселова за бъдещ кабинет: Зависи дали ще има, то е ясно, че...
МВР: Близо 2 млн. лева са събрани от глоби през последната седмиц...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).