Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Антон Златанов: Между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти, "Гранична полиция" е все по-ефективна
Автор: Петя Кузева 17:46 / 09.05.2024Коментари (0)1259
"Това е дългоочакван ден от всички нас". Това заяви директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов по време на церемонията по връчването на ключовете на първата пратка от 40 автомобила с висока проходимост на граничните полицаи. Лично вътрешният министър Калин Стоянов раздаде и над 100 нови пистолета "Глок" на граничарите от секторите "Специални тактически действия" с думите "Когато ние сме силни, няма значение кой е срещу нас". 

Гл. комисар Антон Златанов благодари на ръководството на МВР за предприетата последователна политика в осигуряването на необходимия ресурс, с който граничните полицаи да изпълняват основната си задача – опазването на нашата граница. Шефът на ГДГП посочи, че днешното събитие е първа крачка към целенасоченото техническо оборудване на състава. Той благодари на колегите си, които отговорно и всекидневно изпълняват  своите задължения, въпреки трупаните с години проблеми с липса на обучени кадри и специализирани моторни превозни средства.

Всички данни - и наши, и на европейските партньори - говорят за около 3 - 4 пъти по-ефективна работа от българска страна

"Не само аз, но и всички колеги сме много доволни. Изключително очаквано е това събитие, което днес се случва. Преди крайните срокове ще бъде доставена и цялата останала техника, с много диалог, с много взаимодействие с всички вносители. Много прозрачна процедура, като получихме поздравления от Европейската комисия за усвояването на тези евросредства в този бърз порядък. Не само аз, но и всички колеги се радваме все едно получаваме лични автомобили, но половината живот на моите колеги минава в служба. Това ще ни помогне изключително много да сме по-ефективни в работата си", коментира той.

Между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти във вътрешността на България и по границите

"Със сигурност ще се наложи командироването на полицейски служители от вътрешността на страната по границата, но държа да отбележа, че сравняваме ежемесечно, даже ежеседмично данните и натиска, сравнен с този от миналата година и си вадим изводите. Към момента поддържаме между 3 и 4 пъти по-нисък мигрантски натиск и между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти във вътрешността на страната и на изходите, което означава че пътят за тях към България през тази зима е много по-труден, отколкото през миналата години. Всички наши данни, както и тези на европейските партньори говорят за 3-4 пъти по-ефективна наша работа. Целта ни е да задържим тези дори изненадващи за нас по-добри резултати", посочи директорът на ГД "Гранична полиция". 

Работата по всички възможни показатели е затегната

"Уверявам всички български граждани, че сме затегнали по всички възможни показатели мерките, както по оперативните канали, да работим срещу организаторите на каналите за трафик на мигранти, така и за самата физическа охрана на границите. Целта ни е да задържим сегашните добри нива, изкарахме 5-6 месеца без никакви командировани полицаи на границата, само със служители на Гранична полиция и на Българската армия. Естествено очакваме натиска през лятото да се увеличи, но отново казвам – да го поддържаме в тези 3-4 пъти по-ниски нива", коментира целите гл. комисар Златанов.  

"Считам, че така трябва да се грижим за обезпечаването на служителите си!!!  Очаквахме този ден от много време, и ще осигурим още доста такива дни - когато след много усилен труд и добра организация успяхме да осигурим така необходимата ни техника за опазване на границата! Защото миналото лято в някои ГПУ от 55 автомобила по щат в движение бяха само 7! А така беше изключително трудно да се работи! Кое прави тази стъпка толкова успешна? Финансирането е изключително с европейски средства! Само за няколко месеца в ГД "Гранична полиция" съумяхме да проведем изключително трудоемка и обемна процедура за обществена поръчка, която започна и приключи без никакви съмнения в прозрачността и почтеността и! Само осем месеца след началото и започнаха доставките и вече имаме 40, а очакваме до края на есента и останалите джипове и пикапи до достигане на окончателната бройка от 360. Всичко това се случва на фона на глобалните забавяния в автомобилостроенето и доставките на автомобили в цяла Европа! ГД "Гранична полиция" се превръща в един от най-успешните бенефициенти на европейски средства, участвайки в множество европейски проекти и успешно финализирайки ги. Успех, колеги! С осигуряване на ново и по-добро оборудване ще бъдем по-мотивирани и успешни в нашата мисия! 

Още днес автомобилите заминаха за пограничните райони на външните ни граници с Турция и Сърбия за включване в наряда на граничните патрули!", съобщи добрата вест и чрез социалните мрежи минути по-късно директорът на ГДГП.




Още по темата: общо новини по темата: 447
16.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
09.05.2024 »
25.04.2024 »
19.04.2024 »
предишна страница [ 1/75 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Матури 2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: