Арабаджиев: Нека ГЕРБ най-накрая получи мандата и да започне да носи отговорност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:11 / 06.11.2022
746
Още след парламентарните избори излязохме с 16 политики, които искаме да реализираме в настоящото Народно събрание. В самото начало казахме, че можем да говорим с всяка една партия по тези политики, публично в парламента. ГЕРБ са склонили на тези наши условия. Това коментира в "Офанзива" депутатът от "Продължаваме Промяната" Искрен Арабаджиев.

"Както 16 политики са част от предизборната ни кампания, така и едно от обещанията ни е, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и да направим коалиция с тях. Срещата е на експертно ниво, ще говорим за политиките. Ние предлагаме подкрепа за тези политики, а ГЕРБ като мандатоносител може да получи подкрепа за тях, ако ги предложи", уточни той.

Арабаджиев призова ГЕРБ най-накрая да получи първия мандат и да започне да носи отговорност. "На мен в момента ми се струва, че някак покрай всички решения в парламента и различните скандали, забравихме за факта, че ГЕРБ са първата сила и те трябва да получат мандата и да излъчат правителство", е неговото мнение.

Депутатът от ПП смята, че тематичните мнозинства са "най-лошото", което може да се случи на България. "Виждаме, че може да се намери подкрепа по различни теми, но тези мнозинства не са най-добрите за гражданите. Тази седмица се заформи едно тематично мнозинство за връщане на хартиената бюлетина. Това смятам, че е вредно за демокрацията и за честните избори", подчерта Арабаджиев.

Според него е безпринципно, когато няма ясно определено мнозинство, което да носи отговорност и да е излъчило правителство. Арабаджиев призова първият и вторият мандат да не се зачеркват: "Нека видим дали ГЕРБ са способни да го реализират, нека да дойде при нас - и ще покажем какви решения смятаме да предложим", добави той.

Дали има разнобой в "Продължаваме Промяната", Арабаджиев отговори: "Във всяко едно от гласуванията показваме, че в нашата парламентарна група няма еднолично спуснати и наложени решения. Всеки може да ги взима самостоятелно".

Виж коментарите (1)

Още по темата (868):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).