Арест за обвинен в участие в oрганизирана престъпна група, вместо глоба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:15 / 31.01.2023
713
Апелативен съд – Варна определи задържане под стража на обвинен в участие в организирана престъпна група. Това съобщиха от пресцентъра на съда за Varna24.bg.

Въззивната инстанция отмени определение на Варненския окръжен съд, с което мярката за отклонение на Росен П. е била изменена в парична гаранция в размер на 20 хиляди лв. Срещу първоинстанционния съдебен акт възразиха прокуратурата – с протест с настояване за арест и защитата – с жалба с искане за намаляване на сумата.

43-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че между октомври 2021 г. и октомври 2022 г. във Варна и Силистра е участвал с още двама мъже и една жена в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да върши съгласувани престъпления: съставяне на неистински официални документи, измами и пране на пари. Престъпната схема включвала издаване на кредити на името на хора, без тяхно знание и съгласие. Сумите постъпвали в кредитни карти, от които били теглени.

Предвиденото от закона наказание е от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Огромна тапа на АМ "Тракия" в посока София, колите се движат изкл...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Даниел Митов във Варна: Експериментите и "сглобките" трябва да пр...
Борисов честити Деня на храбростта
Прокурор се застъпи по дело срещу врачка, ето какво последва
Българи и гърци въртят чевермета до 65 минерални извора, музиката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).