Арестуваха "бял хакер" за атаката срещу НАП!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
08:50 / 17.07.2019
1119
"Имаме заподозрян, той бе задържан вчера следобед. Той работи като служител на компания за киберсигурност. В рамките на служебните си задължения той е т.н. "бял хакер", тоест тества уязвимости на различни компании с цел да се предотвратят такива атаки". Това заяви преди минути в ефира на Нова тв. комисар Явор Колев - началник отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП във връзка с хакерската атака срещу НАП.

"Има действащо досъдебно производство. Иззети са доказателства, лаптоп от работното му място, два от домашния му адрес и стационарен компютър, на които са открити данни, сочещи към неговата съпричастност към атаката срещу НАП.  Цяла нощ са правени експертизи", разкри още Колев.

"Проверяваме всички версии, но сега в този момент на истерия много хора ще поемат отговорността за извършването на тази атака. Тук мотивът е себедоказване.   В дигиталния свят такива атаки се случват и това е нормално. Към настоящият момент имаме доказателства за това лице, но разследването продължава", обясни той.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Здравният министър с актуална информация за коклюша в България, е...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Главчев с важна среща с посланиците на тези страни
Главчев: НАП и Агенция "Митници" започват физическа инвентаризаци...
Остриетата на коалиция "Солидарна България" в кандидат-депутатски...
Учител: Киното предоставя редица възможности на децата да учат и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).