Арестуваха дилър на синтетична дрога от Пазарджик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:38 / 10.06.2017
1407
39-годишният ром от Пазарджик Васил Ангелов-Вайдин е арестуван за разпространение на синтетична дрога, съобщиха от Областна дирекция на МВР в града. Първоначално наркодилърът е задържан за срок от 24 часа, който след това е удължен с още 72 часа от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документиране на престъпната дейност на рома, продавал наркотици от вида "синтетични канабиноиди" продължава. Васил Ангелов-Вайдин бил задържан при специализирана акция на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

В хода на разследването се оказало, че именно той е основният разпространител на синтетичната дрога не само в Пазарджик, но и в половин дузина селища от областта, сред които градовете Стрелча и Септември. Васил Ангелов бил задържан от органите на полицията на пътя Пазарджик - Пловдив край разклона за село Говедаре с над 30 грама синтетична дрога в автомобила "Ауди", с който пътувал заедно със свой 27-годишен съсед, когото използвал за шофьор. Според експертите намереното в дилъра количество дРога стига за изготвянето на близо 500 дози за улично разпространение.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).