Арестуваха мощна и много нагла банда у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:43 / 29.01.2021
1225
9 души са задържани при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура срещу мощната банда за производство и разпространение на неистински парични знаци в различни валути, както и на български лични документи е разбита при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.  

"Много конфиденциално и бързо се работи по случая. Работихме на територията на няколко областни града. Специализираната прокуратура привлече 6 лица, 4 от които за участие в Организирана престъпна и за вторични престъпления, 2 само за вторични престъпления. Предстои да бъдат привлечени и други лица. Групата е изготвяла фалшиви документи, долари и евра. Изключително е полезна работата на "Сикрет сървиз“. Това е основна тяхна компетенция и затова службата е създадена. Охраняват и държавния глава“, коментира Маджарова.

По думите ѝ печатницата е ясна, като мястото е идентично. От брифинга стана ясно, че печатницата е функционирала и преди.

"Хората професионално се занимават с това. Имат изключително престъпно изградени навици. Печатница е била разбивана в края на 2018 г. в Слънчев бряг“, обясни тя.

"Има нова техника. Извършват упорито тази дейност, не е получена превенцията. Единият от тях има условна присъда“, добави Маджарова.

От думите на шефа на ГДБОП главен комисар Любомир Янев стана ясно, че престъпниците са били доста по-предпазливи са в действията си.

"Имали са точно изразена йерархия – лидерът не се е виждал с крайните купувачи. Има лица, които се занимават с посредническата дейност.

Парите, открити при акцията, са около 360 000 долара и 410 000 евро", съобщи Янев. От думите му стана ясно още, че по групата се работи от около година. Количеството пуснати фалшиви пари не е ясно.

"Документите и парите са пускани предимно на територията на нашата страна . Качеството на банкнотите е много добро. Имат голяма част от всички защити", каза още шефът на ГДБОП.

В две села в Пловдивско и в Шуменско пък са ударени работилници, в които са се изработвали само документи за самоличност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).