Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха промоутър от САЩ, завлякъл българи със 750 000 долара
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 12.12.2018Коментари (0)1381
© Асойшед прес
Робин Ди Маджио, който през лятото на 2016-та даде пресконференция у нас заедно с Живко Ботев от фондация "Мир за теб, мир за мен“, и обеща три месеца по-късно да събере на националния стадион "Васил Левски“ Мик Джагър, Род Стюърт, Джъстин Тимбърлейк и още куп знаменитости в благотворителен концерт за пострадалите деца от конфликтните зони, е арестуван в Лос Анджелис в петък по обвинение в присвояване на 750 000 долара.

Преди година именно представители на родната фондация, които бяха ужилени с несъстоялия се концерт, подадоха иск в Щатите срещу 47-годишния барабанист, който се е изявявал и като музикален директор на концерти, организирани от ООН. "Да, ние сме ищците, но не мога да коментирам нищо повече. Консултирах се с американските адвокати, които ни посъветваха да не казваме нищо в хода на делото, защото е много сложно“, беше лаконичен пред "Монитор“ Живко Ботев.

Ди Маджио е с повдигнато обвинение в измама и ако бъде признат за виновен, може да лежи 20 години в затвора. Пуснат е под гаранция от 40 000 долара и трябва да носи проследяващо устройство до изслушването в съда в Лос Анджелис следващият месец.

Схемата на Ди Маджио е следната: През август 2016 г. българската фондация, организатор на концерта му превежда 750 000 долара в сметка. За нея американецът твърди че е естроу (т.е. целева – средствата по нея могат да бъдат използвани само в определени случай), за да може той да плаща единствено и само хонорарите на звездите, които уж му били потвърдили устно. "Той е взел парите, депозирал ги е в личната си сметка, никога не е отварял ескроу сметка, и след това ги е похарчил за коли, лични нужди и нова къща за бившата си жена", казва заместник прокурорът Пуунам Кумар, цитиран от CBS Лос Анджелис. Нито долар не е похарчен и изпратен на обещаните артисти. Когато фондацията поискала парите си обратно, Ди Маджо заявил в имейл, че е изпратил депозити на артистите, които се съгласили да пеят в София. От прокуратурата уточняват, че новият дом на бившата му изгора е струвал 251 370 долара. 150 000 от парите пък сложил в сметка на компанията си DiMagic Entertainment, Inc.

Хронологията на събитията започва от лятото на 2016 година, когато фондация "Мир за теб, мира за мен“ на Живко Ботев обявява, че ще прави голям благотворителен концерт по подобие на LiveAid 85 и ще привлече Мик Джагър, Eagles, Earth, wind and fire и звезди като Джони Деп, Бандерас, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк и други на стадион "Васил Левски“ на 1 октомври 2016-та. С привличането на знаменитостите се е заел Робин Ди Маджио, който също присъства на пресконференцията и дори твърди, че лично Мик Джагър му е потвърдил първи присъствието си. Съмненията в събитието обаче започват веднага, защото нито Столичната община е партньор, като фондацията е обявила, нито Националният стадион е заявен за датата. Огромното събитие остава напълно неизвестно за световните медии, въпреки че е обещано всички звезди да пеят обща песен, която трябва да бъде композирана от Константин Цеков от ФСБ (съпругата на Цеков и съпругата на Живко Ботев – Живка и Деница Шопови, са сестри). В крайна сметка концертът пропада. През 2017-а "Мир за теб, мир за мен“ получават обещание, че ще бъдат компенсирани и в България ще пристигнат други големи звезди като Снуп Дог и Бритни Спиърс, за да пеят благотворително. Това също не се случва и бизнесменът Красимир Дачев, който е представител на фондацията и спонсор на събитието, завежда дело срещу промоутърите Ленарс Гудрум и Брандън Алън от компанията "Богата Америка“ за неизпълненото обещание в съда в Илинойс. Всъщност точно с тези двамата работи Ди Маджио, срещу когото българите са завели отделно дело през същата година. Оказало се че въпросните американци са ги прецакали с фирма за двойници и всъщност нямат реални контакти с нито един от маститите музикални лейбъли. Припомняме, че в иска Дачев твърди, че освен преведения аванс за хонорари той е направил още разходи по наеми на сцени, капаро за стадион, хотел и транспорт за над 2,5 милиона долара, които също търси от обвиняемите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: