Арестуваха шофьори, хитруващи в аварийната лента на АМ "Тракия", причината обаче е друга

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:22 / 03.08.2021
1676
Двама чужденци се озоваха в ареста, след като предложиха подкуп на пътен полицай от ОД МВР Пазарджик. Случката се разиграла вчера сутринта в района на автомагистрала "Тракия". Служител на сектор "Пътна полиция", обслужващ района на аутобана, пътувал със служебен автомобил към зоната на пътнотранспортно произшествие. Той се движил с включена светлинна сигнализация на автомобила, за да окаже съдействие на колегите си за регулиране на движението, докато трае обработката на местопроизшествието.

Движейки се в създалата се тапа от леки и товарни возила, полицаят се натъкнал на два леки автомобила с чужди регистрации. Водачите им се движили в аварийната лента, опитвайки се да заобиколят тапата. Освен че това е забранено, по този начин те възпрепятствали движението на полицейския автомобил към мястото на катастрофата. Последвало спиране и на двете коли, чиито шофьори се оказали 45-годишен немски гражданин и 38-годишен австрийски гражданин. Униформеният предприел действие за съставяне на актове за установеното нарушение на правилата за движение по пътищата.

Тогава двамата подхвърлили една банкнота с номинал от 20 евро и две банкноти с номинал от 5 евро с надеждата да избегнат санкциите. Това още повече усложнило положението им, защото и двамата незабавно били задържани. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, а банкнотите са иззети, като веществено доказателство. Двамата чужденци прекарали денонощието в ареста на полицейското управление в Септември, а спрямо тях се водят досъдебни производства.

Виж коментарите (2)

Още по темата (465):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).