Архитектка даде дом и бъдеще за братчетата Тарзан и Бисер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:40 / 03.02.2016
665
10-годишният Тарзан и братчето му Бисер преобърнаха живота на софийска архитектка. В решението си да им стане приемна майка Елена Попова не се е поколебала нито за миг. Двете момченца били изоставени от родителите си и за краткия си живот били местени от дом в дом. Възможността да заживеят у приемно семейство им осигурила шанс да се почувстват обичани, прегръщани и ценни, какъвто много деца по домовете все още нямат.

"Когато станахме семейство, бе трудно, бурно, понякога с много сълзи и дори безнадеждно, но имаше и много усмивки, и забава", признава Елена. Тарзан бил по-палавият от двете братчета. Момченцето обичало да се катери по дървета, че дори да решава проблемите си с бой, а братчето му Бисер бил сърдиткото. Двете деца коренно се променили под грижите на Елена Попова и вече запълват цялото й сърце, признава самата тя.

Нейната фотография с двете братчета е част от изложбата с фотографии, които показват детството в приемните семейства и която изложба бе открита във вторник в сградата на Общинския съвет в Пловдив. След София, Бургас и Стара Загора Пловдив е поредният град, в който изложбата гостува. "Това са истории, които трябва да продължим да разказваме", казва авторът на фотографиите Радич Банев, който се е срещнал с 20 семейства от 10 български града.

Експозицията "Детството в приемна грижа", организирана от Мтел и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ), беше открита със специалното съдействие на Съюза на пловдивските художници. На откриването присъстваха зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, омбудсманът на Пловдив Юлия Юредкова, както и председателят на Общинския съвет в града - Савина Петкова.

Общо 96 са утвърдените приемни семейства в Пловдив и в областта по данни на НАПГ, обясни председателят на НАПГ Мирослав Долапчиев. В момента не във всички от тях има настанени деца, като общият брой на малчуганите в приемни семейства в Пловдив и в областта е 79. Всички те очакват да бъдат осиновени или да се върнат при биологичните си семейства. Други 23 приемни семейства са обучени и готови да приемат нуждаещо се дете, допълни Долапчиев.


Източник: Монитор

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).