Армия мастити адвокати поеха защитата на хакерите от "НАП лийкс"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
22:26 / 03.08.2019
3989
Мастити адвокати по наказателно право поеха защитата на обвинените в тероръизъм чрез киберпрестъпления Иван Тодоров, Кристиян Бойков и Георги Янков. 

Кристиян Бойков е защитаван от адвокат Георги Тодоров и още двама негови колеги от кантората му. Юристът минава за един от  ерудитите по наказателно право, но тарифата му не е по силите на всеки. Търговският директор на "Тад груп" Георги Янков също е защитаван от двама мастити юристи, а всеки момент към тях ще се присъедини и топ адвокатът Васил Василев, безспорен корифей в областта нанаказателното право,пише "Уикенд". 

Самият Иван Тодоров пък нае авторитет №1 в адвокатурата - Ина Лулчева, която минава и за най-скъпоплатения юрист в България. Клиенти на Лулчева са били сваленият комунистически диктатор Тодор Живков (оневинен), Алексей Петров (оправдан по делото "Октопод"), Пламен Дишков - Кела (със свалени обвинения замафиотско убийство), военниятминистър Николай Цонев (оправдан по 3 обвинения и впоследствие осъдил прокуратурата в Страсбург), премиерътСергей Станишев (оправдан по обвинения за разгласяване на държавна тайна) и други влиятелни обитатели на подземния, политически и бизнес елита у нас.

Сред малкото загубени дела на Лулчева е процесът за пране на пари срещу кокаиновия трафикант Евелин Банев - Брендо. Той бе осъден на 6 години затвор, но офейка от България, преди да бъде задържан. Благодарение на Лулчева и нейните умели юридически хваткиобачеделато срещу Брендо в България се точи цели 12 години - време, достатъчно на банев да натрупа стотици милиони от пренос на кокаин и накарая да изчезне безследно.

Още в първия си работен ден като адвокат на IT боса Иван Тодоров Ина Лулчева се потруди да заслужи хонорара си - 50 000 лева на инстанция според бивши нейни клиенти. Юристката направи на пух и прах държавното обвинение на излизане от Националното следствие. Тя коментира пред насъбралите се журналисти, че арестът на боса на "Тад груп" е груба употреба на сила и обвини прокуратурата в "злоупотреба със закона и правомощията". 

"Нищо не налага той да бъде задържан, при положение, че другите двама обвинени са освободени от ареста. Проблемът е в държавата и в това, че тя не е защитили данните ни. Никой не ни казва каква е системата на НАП, кой я е направил, каква е защитата, чия е поръчката и други такива неща. Това ме вълнува повече, отколкото едно момче, което е пробило системата.Непрекъснато се правят такива неща. Проблемът с опазването на на тайната е на този, комуто е предоставено да опазва тайната. Задължението за това е на държавата", изнесе лекция пред Националното следствие маститата адвокатка.

По-рано днес пък излезе информация, че обвинените в кибератака срещу НАП имат намерение да съдят държавата в Страсбург.

Как ще завърши делото, тепърва предстои да разберем.

Виж коментарите (2)

Още по темата (80):
26.02.2024 Отмениха глобата от над 5 млн. лева, наложена на НАП за теча на лични данни
03.10.2023 Гледат делото срещу НАП за изтеклите данни след пробив в системите
06.03.2023 Отложиха делото за изтеклите данни от НАП
14.01.2021 Вдигнаха заплатата на шефката на НАП
09.09.2020 Споразумение между Германия и България е помогнало на хакерите, ударили НАП
01.09.2020 Съдът не пожали НАП: Данъчните да обезщетят гражданите за изтичането на
данни
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).