Асен Василев: Парламентът вече реши за "Лукойл", ако има нещо ново - ще го обсъдим

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
23:00 / 21.10.2023
743
Парламентът вече взе решение за “Лукойл". Ако ще се предлага нещо ново, трябва да видим какво точно се предлага. Така финансовият министър коментира пред журналисти в Ловеч изявленията на ГЕРБ, че другата седмица ще предложат отнемане на дерогацията.

Това ще бъде обсъдено от цялото правителство, в това число и от министъра на икономиката. Знаете, че предишното решение беше взето на базата на доста обстойни доклади за това какво е възможно да се случи като скорост на прехода, каза Василев.

Министърът на финансите коментира още, че “разминавания винаги има между двама човека – независимо дали са в една и съща партия, или в различни партии. Но като видим реални текстове, реалните предложения, ще може да се коментира нещо реално".

По думите на Василев дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена зависи от “Лукойл". “Това, което съм казал е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от различни международни организации", обясни каза Василев и добави, че той не разбира упреците от президента Румен Радев и на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, защото “най-нормалното нещо е, ако ще се продава такъв стратегически актив, правителството да следи сравнително отблизо процесите".

Министърът твърди, че “Лукойл" за пръв път започва да плаща данъци, а държавата си прибира парите от рафинерията, което е изключително важно и полезно за българския бюджет.

Министърът на финансите Асен Василев бе в Ловеч за среща с бизнеса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (214):
30.05.2024 Супер новина за българските шофьори от Европа, ще останат много доволни от цените на бензина
15.05.2024 Енергийният експерт Мартин Владимиров: Турция става най-големият вносител на руски горива в света - 17.6 млрд. евро!
15.05.2024 "Лукойл" трябва да върне на държавата почти 2 милиона лева за месец април
10.05.2024 Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана ясна причината за голямата проверка в складовете!
10.05.2024 Над 190 служители от 6 институции влизат на проверка в "Лукойл"
08.05.2024 "Лукойл" внесе над 1 млн. барела петрол от Норвегия, които вече са в Бургас
Още новини от Национални новини:
Загубихме легендарния Тома Томов
Михаела Барокова: 70% от анкетираните родители на деца с аутизъм ...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Зам.-министър Якимов: 100 млн. евро ще бъдат насочени през ФнФ за...
Годишният доклад на ДАНС: Очакват се повече опасности за национал...
Посланикът на САЩ у нас: Не се месим във вътрешнополитическия жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).