Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асим Адемов: Голям гаф е, че премиерът не каза нищо пред ЕП за интеграцията на Западните Балкани
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 24.11.2023Коментари (0)1111
©
Добре беше, че нашият премиер беше гост на парламентарната сесия на Европейския парламент. Това е нормална, утвърдена практика от дълги години, да присъстват правителствени държавни ръководители в Европейския парламент, да изнесат своята реч и да покажат на евродепутатите своето виждане за това каква наистина да бъде Европа, в каква посока да се развива, как да се променя, защото ясно е, че трябва да има промени. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.



"С тази идея, разбира се, беше поканен и нашият премиер, и както казах хубаво беше, че присъства, но още по-хубаво щеше да бъде, ако имаше някакъв позитивен резултат, някаква добавена стойност. Защото, според моето скромно мнение, това не се получи, той не можа да заинтригува аудиторията. Не знам как беше подготвено самото посещение, но много неприятно впечатление направи празната зала. Добре, че поне българските евродепутати от всички политически сили бяхме там и няколко души от други страни, наши колеги, за да не бъде съвсем празна залата. Това, като фон на всичко, прави много неприятно впечатление", добави евродепутатът.

Той не крие, че не се е почувствал добре, било му е некомфортно от тази ситуация.

"А от друга страна пък си мисля, че колегите, които не бяха в залата, не пропуснаха нищо от самата реч на г-н Денков, защото неговата реч мога да определя като много слаба, реч, която не беше в унисон с идеята, със замисъла на тези събития, да се даде визия за това как държавните и правителствени ръководители виждат Европа днес, как я виждат утре, в каква посока трябва да се променя. Нашият министър-председател просто направи една историческа обиколка из света, констатира къде какви проблеми има, какви войни и нищо за утрешния ден", добави Асим Адемов.

Той отбеляза, ме премиерът не е казал нищо съществено, нищо не му е направило силно впечатление.

"В своята реч, например, той изобщо не спомена за интеграцията на Западните Балкани. Една тема, която е водеща за Европейския съюз, една тема, която беше повдигната от по-предишният ни председател Бойко Борисов. Спомняме си 2018 година, когато дойдоха всички държавни ръководители от Европейския съюз, и на една маса седнаха даже президентът на Косово и на Сърбия. И нашият министър-председател г-н Денков изобщо не засегна тази тема, което е много голям пропуск и голям гаф, защото това беше трибуната, на която той трябваше да каже позицията на България, особено в спора, който имаме със Северна Македония. На фона на агресивната политика, която водят северномакедонските дипломати, те трябва да кажем откровено, че са си намерили много сериозно лоби и сред нашите колеги евродепутати и водят много агресивна политика, и за съжаление са успели да убедят доста от нашите колеги, че виновната страна в случая да не се случи интеграцията на Северна Македония е България, че ние създаваме непрекъснато проблеми. И това мълчание по тази тема на нашия министър-председател за мене е един огромен гаф – той пропусна от тази трибуна да защити позицията на нашата страна", добави Асим Адемов.голям пропуск и голям гаф

И въпреки, че в момента се дебатира в Европейския парламент как да се променят договорите, как да стане Европейският съюз по-гъвкав, как да се взимат по-бързо решенията, с какво мнозинство да се взимат - с обикновено, с квалифицирано, с 4/5, за да бъде по-гъвкава външната политика на Европейския съюз, нямало е никаква позиция на нашия премиер по тези въпроси, а те са на дневен ред. 

 

Цоня СЪБЧЕВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: