Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асоциация организира блокада на банките
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 19.10.2009Коментари (4)614
© Varna24.bg
За да се справи правителството с бюджетния дефицит започна да подготвя мерки, като "лица които не са си платили здравни осигуровки няма да имат право да напускат страната" и "затвор за неплатени осигуровки". Тези мерки противоречат на основните права на хората и са против тях. Държавата се опитва чрез рестриктивни мерки, които ограничават правото на свободно предвижване и свобода с цел попълване на бюджетен дефицит, но в същото време категорично отказва да се намеси и да регулира дейността на банките в страната. Това е позицията на Националната асоциация на българския бизнес.

Хората не могат да плащат, защото банките обезкървавяват населението чрез плащане на непосилни високи лихва в ситуация на световна икономическа криза. При условие, че една и съща банка в друга европейска страна е намалила лихвите по кредитите на 3% поради тежката икономическа криза, при нас тя я увеличава на 15% лихва.

Заради това асоциацията организира Национална блокада на банките днес. Всички граждани, които не са доволни, ще могат да застанат пред централата на банката си в своя град между 12 и 13 часа и да си изразят несъгласието. Този протест ще се провежда всяка седмица в продължение на един месец.

На 26 октомври, понеделник ще бъдат официално поканени всички банки да подпишат споразумение с НАББ, с което да се договорят относно условията, които ще предлагат на своите клиенти в положение на криза. От асоциацията искат намаляване на лихвите на 4%, даване на гратисни периоди минимум две години, банките да нямат право да пристъпват към принудителна продажба на обезпеченията за период от две години до отминаването на кризата и стабилизирането на икономическата ситуация.

Ако банките не уважат поканата, протестите ще продължават, категорични са от Националната асоциация на българския бизнес.



Още по темата: общо новини по темата: 4
28.08.2023 »
16.12.2009 »
28.10.2009 »
05.10.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хората не са гладни. Просто си харчат парите за глупости. Вече няма къща без 30" плазмен телевизор при все, че струват три средни работни заплати. И автомобили се купуват - или нови, или до малък на брой години - при все, че са по 15 средни работни заплати. Хората обичат да надскачат бюджета си многократно и рискът от невъзможност за погасяване на кредитите изобщо не е малък. А този "риск" се пренася като обезпечение над лихвите по всички кредити. Единствено при жилищата не разбирам защо са толкова високи лихвите, но това никога няма да го разбера. Докато има луди, които плащат 100 000лв. за 70 квадрата на бул. Южен цоцането ще си продължава.
0
 
 
Хубави неща искат от НАББ, уви при икономическата стабилност у нас силно ме съмнява някоя банка да рискува толкова много, сваляйки лихвите до 4%.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: