Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асоциацията за квалификация на автомобилистите: МВР направи перфектна операция с "Мис Силикон", но полицията е демотивирана
Автор: Харитина Агопян 14:25 / 15.02.2024Коментари (0)2072
© Фокус
МВР направи перфектна операция със случая “Мис Силикон" - когато искат, знаят как. Проблем е обаче, че българският полицай е демотивиран. Познавам изключителни професионалисти от КАТ. Един от тях ми казва: “Виждам нарушител на червен сигнал, спирам го, звъни ми телефона и ми се казва - Пусни го, после ще ти обясним кой е.". Това каза Красимир Георгиев, изпълнителен директор на Асоциацията за квалификация на автомобилистите, в "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“.

“Никога пътната обстановка в страната не е била толкова лоша. Обществото ни си създаде разбиране, че само с глоби и нови камери на КАТ нещата ще се подобрят. Данъкоплатците дават пари, а броят на произшествията не намалява. Трябва да се промени философията на тема пътна безопасност. Трябва да се спре с угаждането на държавните институции при промените в Закона за движение по пътищата", категоричен е Георгиев.

“Ако направите нарушение на пътя в Германия, ще Ви вземат българската книжка - отнемането на документа лишава от правоуправление в целия ЕС. Как едно нарушение, извършено в Германия, веднага се праща на български гражданин до 20 дни и едно нарушение, извършено в България, 3 г. остава без връчен фиш? Къде е резултатът от наказанието?", каза още Георгиев

“Наказанията в други държави са почти неотменими. За обективен контрол милеем повече от 10 г - трябва да тръгне от обучението, да продължи на пътя, да мине през изпитите, до санкциите и почти да няма възможност за обжалване. Обективен контрол означава санкцията да е еднаква за всеки нарушител, независимо дали той е симпатичен на органите на реда или не. Трябва да има единен автоматичен контрол", заяви още Красимир Георгиев.

“Франция имаше плачевна ситуация на пътя преди 30-тина години. Там субективният фактор при наказанията беше водещ. Тогава французите коренно промениха нещата, като направиха реформи и електронизираха и автоматизираха засичането на нарушенията, постъпването в единна система и тя директно определя наказанието и то отива да адреса Ви", разказа експертът.

“Когато нашите курсисти се записват на шофьорски курс, попълват декларация, в която декларират, че не притежават друго свидетелство за МПС от държава-членка на ЕС, различна от България. Кой обаче проверява това?", попита риторично събеседникът

“При изпитването също съществува човешки фактор, субективизъм- курсистът трябва да направи добро впечатление на изпитващия, за да получи книжка. При нас на изпита навигатор е изпитващият, което не е редно", смята Георгиев. Трябва да има автоматична навигационна система, която да определя маршрута, апелира той.

“4 медицински центъра за изследване на наркотиците бяха много рекламирани - къде са? Медицински лица извършват манипулациите там - защо тогава лабораториите не са под шапката на Министерство на здравеопазването, какво правят в МВР?", попита той.

“Защо полицаите писнаха, че тестовете са некачествени за алкохол и наркотици, насочени към тях самите, и спряха да ги правят, а продължават да проверяват шофьорите?", повдигна още един въпрос Георгиев.



Още по темата: общо новини по темата: 15
22.03.2024 »
06.03.2024 »
15.02.2024 »
14.02.2024 »
14.02.2024 »
14.02.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: