Атанасова: Всичко това ще бъде медийна пушилка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:38 / 18.03.2022
899
Протестирахме срещу репресията за отстояване на демокрацията и правовата държава. Убедени сме, че ако в една правова държава полицията без да обоснове своите действия, без те да са съотносими към времето, хората и мястото и без това да е обяснено на обществото не можем да твърдим, че сме правова държава. Това каза председателят на парламентарна група на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова в предаването "Лице в лице“.

Бойко Рашков от парламентарна трибуна обявяваше кой е престъпник, кой не, кой как ще бъде задържан. Днес и снощи станахме свидетели на това. Полицейска акция без смисъл да се проведе в тъмните часове. От съобщението на прокуратурата стана ясно от кога за всички важи задържане за 24 часа съгласно закона на МВР, каза още тя. По думите и от къщата на Бойко Борисов няма нищо иззето.

На практика липсват вещи, които косвено се отнасят към процеса – чанти, пари, чували. Достатъчно дълго време е минало, ако периода е 2014-2019г., да започне едно досъдебно производство. МВР и прокуратурата трябва да имат адекватно обяснение за случващото се, отбеляза тя.Според Атанасова в разпространеното от МВР прессъобщение снощи данните са били на 99% лъжа. И добави, че нито Бойко Борисов, нито Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са били задържани към този момент. Както и, че в дома на Менда Стоянова изобщо не е влизала полиция.

Всичко това ще бъде медийна пушилка, която има за цел да отклони общественото внимание от кризите, пред които сме изправени, уточни Атанасова.

Забавяне в правосъдието по случая Нено Димов се дължи на всички съдебни реформи. Не трябваше да са свързани с определена политическа партия, а с това да се гарантира бърз и справедлив съдебен процес. Но той не зависи от политиците, или зависи доколкото те могат да променят законодателството, допълни още тя.

Още на конгреса заявихме че това правителство е пагубно за държавата ни. При всички положения хората не живеят по-добре. На правителството липсва обща теза за управление. Това е демонстрация на безотговорност, която наблюдаваме вече сто дни. Трябва да си ходят, заяви още Десислава Атанасова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов - нямало доказателства
21.03.2023 Държавният департамент смята ареста на Борисов за незаконен, зове за действия срещу "Възраждане"
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севдалина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севдалина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегаш...
Ще разследват щателно теча на данни, свързан с част от отговорите...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).