БАБХ конфискува от зоопарк и умъртви защитени видове птици! Зоозащитници са категорични, че това е вендета заради лъвчетата Масуд и Терез

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:44 / 26.02.2018
3111
Над 100 птици от различни видове, включително и защитени от изчезване са били конфискувани от Агенцията по безопасност на храните и умъртвени в животновъден обект в село до Радомир. Това съобщи в интервю за Burgas24.bg Явор Генчев от организацията за защита на животните "Четири лапи".

Той е категоричен, че от БАБХ са проявили престъпно превишаване на правомощията и обяви, че ще сезира за това прокуратурата.

Птиците са иззети от Зоологическа градина София - Sofia Zoo, където са били настанени от миналата седмица с протокол на РИОСВ-Монтана.

"Групата от БАБХ, ръководена от небезизвестния д-р Славев, се е държала изключително арогантно. По неофициална информация, акцията е отмъщение за съдействието от зоопарка, което ние от "Четири лапи" и Дивите Животни / Wild Animals получихме в грижите за Масуд и Терез преди заминаването им за Холандия", пишат на официалната си страница зоозащитниците.

Чуйте какво разказа за Burgas24.bg Явор Генчев от организацията за защита на животните "Четири лапи"! Опитахме се да се свържем и с директора на БАБХ д-р Дамян Илиев, но безуспешно!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).