БАН оповести седмичната прогноза за времето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:45 / 13.02.2017
1656
Днес облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над северните и източните райони. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Почти без валеж. Ще духа слаб предимно север-североизточен вятър.

Максималните температури в Северна България ще са от минус 4° до минус 1° , а в Южна - от 2° до 6°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В крайните южни райони ще превали дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала. Температурата на морската вода е 2-3°.

Над планините облачността ще е разкъсана. Само на отделни места, главно в Родопите ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

Във вторник през деня вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат, отначало бавно, да се повишават: дневните ще са от минус 3 на североизток до плюс 4-5 в югозападните райони. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

В сряда в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще са от минус 9 до минус 2, а дневните ще се повишат и ще са от 3 до 9 градуса.

Облачността ще бъде променлива, по-значителна над североизточните райони. там ще превали слаб краткотраен сняг и дъжд. В четвъртък за кратко вятърът ще се ориентира отново от североизток и температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски, особено в североизточните райони.

Минималните стойности ще са от минус 7 до минус 2, а дневните - от около нула в североизточните и част от източните райони до 5-7 в западните и югозападни райони. От петък до края на следващата седмица въздушният пренос над страната ни ще бъде от запад и температурите ще продължат да се повишават. Дневните стойности на все повече места ще бъдат около и над 10 градуса.


Виж коментарите (0)

Още по темата (419):
23.10.2017 Климатолог: Зимата си идва бавничко, еленчетата са готови да разнасят подаръци на децата
09.10.2017 Над 80% от шофьорите навлизали в проходите с летни гуми в почивните дни
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
15.03.2017 Завръща ли се зимата? По-добре вижте това!
14.03.2017 Какво време ни очаква до края на март?
27.02.2017 Над Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).