Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БАН потвърди: България е на дъното на класацията по жизнен стандарт в ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 10.12.2018Коментари (11)1354
©
България е на дъното на класацията по жизнен стандарт в Европейския съюз, потвърждава поредно изследване - този път на икономистите от БАН. Авторите са проучвали и териториалните различия, според които водещ е Югозападният район, а сред губещите е и Южен централен, информира БНР. За последните седем години оценките за България спрямо останалите страни-членки на Европейския съюз са от 4 до 6 пъти по-ниски. Данните показват, че средният коефициент на жизнен стандарт в общността за 2010-та година е бил около 50 процента, докато в България е едва 10 процента. Най-висок стандарт в Европа отчитат в Лихтенщайн, а на опашката, но преди нас, са Литва, Латвия и Румъния.

Подредбата за 2017-та година е същата. Средният коефициент за Европейския съюз е 45 на сто, а за България 7 на сто. Подреждането по райони у нас отбелязва значителни промени за изминалите 7 години, според учените. Югозападният остава водещ през целия период. Значителни подобрения настъпват в Северния централен и в Северозападния район, докато сред губещите се отличава Южния централен. Областите с подобрен жизнен стандарт са Габрово, Плевен, Силистра и Разград. Сред тези със значително снижаване на оценките са Сливен, Кърджали, Смолян и Варна








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
"Изследване" на БАН? Що за глупости? Тези статистически данни са свободно достъпни и всеки може да ги сглоби в едно докладче или презентацийка. Смисълът на БАН не се ли състои в това да се прецени кои тумори в българските институции трябва да се изрежат и какви мерки са необходими, за да се повиши бързо и драстично стандартът вместо да копират данни? Или като че ли реформите не са изгодни за БАН?
Aнонимен
на 10.12.2018 г.
+3
 
 
Колкото по близо до Масква...толкова по зле икономически. Последните в ЕС са първи по "обич" и русофилистизъм. Ако смятате,че няма зависимост...давам един пример.Само от рафинерията в Бургас губим милиард всяка година понеже те нямат никога печалба,а пък реалната печалба храни олигарсите на Путин. Да изброявам кой ни краде ?
-2
 
 
за това ли им плащаме на феодалните старчета .... да ни облъчват с негативно стъкмена статистика :) дянков хубаво ви беше наритал преди години червеногъзи кречетала такива :)
+3
 
 
На дъното на класацията бяхме преди 30 години (благодарение на БКП). Сега сме на километри под дъното (благодарение на наследниците на БКП - БСП, ДПС, СДС, ДСБ, НДСВ, ГЕРБ и т.н.)...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: