Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БАПЗГ: Апелираме за респект към медиците, които поставят на първо място пациентите си
Автор: ИА Фокус 12:21 / 15.01.2023Коментари (0)734
©
Апелираме за респект към медицинските специалисти, които поставят на първо място пациентите си. Това се казва в позиция на БАПЗГ по повод физическа агресия срещу специалист по здравни грижи от ЦСМП - Враца.

"Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи остро осъжда вероломното нападение и физическа саморазправа на непознат срещу специалист по здравни грижи от ЦСМП-Враца. 37-годишният медик (не споменаваме името му от съображение за неговата сигурност) се е връщал от дневна смяна в петък, 13 януари 2023 г., когато непознат мъж го е пресрещнал пред входа на сградата, където живее, с молба да му услужи с цигара. Медикът е започнал да търси кутията с цигари, когато непознатият с черна качулка е започнал да го удря с юмруци в областта на главата. Бързата намеса на съседи е предотвратила фатален край на нападението, но нараняванията са сериозни – разкъсно-контузни рани, хематоми, избити зъби… Пребитият медик е приет в Хирургичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев“. С наранени душа и тяло, той сподели, че след възстановяването си, отново ще се върне на работа в служба на страдащите. Но изрази своите притеснения за сигурността на семейството си", съобщиха от Асоциацията.

"Очакваме органите на реда да се произнесат в най-кратък срок за причините за нападението и неговият извършител. За съжаление зачестяват агресивните прояви срещу медици от Центровете за спешна медицинска помощ, които в непрекъснат режим на работа са ангажирани със спасяването на пациенти с опасност на живота. И тъкмо те често стават жертва на агресия от страна на уплашени пациенти, притеснени и отчаяни близки. Абсолютно недопустима е агресията срещу медицински лица, които правят всичко по силите си за да спасяват човешки животи. Грозно и зловещо е те да бъдат нападани на улицата, докато се прибират от поредната работна смяна, изпълнена с напрежение и много усилия", изтъкват от БАПЗГ.

"Апелираме за бдителност и нетърпимост към агресивни прояви срещу медици, за уважение и респект към медицинските специалисти, които неизменно поставят на първо място живота и здравето на своите пациенти!

Използваме случая за да изкажем нашата благодарност към спешните медицински екипи в цялата страна, които въпреки трудностите и кадровия недостиг, правят всичко възможно за да помагат и да спасяват!", подчертават от Асоциацията.



Още по темата: общо новини по темата: 7
13.01.2023 »
12.01.2023 »
12.01.2023 »
12.01.2023 »
11.01.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: