БАЗ и СЗБ: Безобразие. Възмутително е! 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:52 / 28.06.2022
996
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искрената си "благодарност“ към правителството в оставка, за "подкрепата“ към нашия бранш, предвидена в Актуализацията на бюджета. Както е известно, в нея се предвижда ДДС за слабоалкохолните напитки да се вдигне от 9 на 20%. И след като само преди месеци, същото това правителство в оставка, прие ставката да бъде запазена до края на годината, коментират от БАЗ и СЗБ.

Ето какво още казват:

Беше внесено предложение въпросното ДДС да не бъде повишавано, което, за съжаление, беше отхвърлено на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Сега предстои гласуването му и в зала.

В разгара на летния сезон се готви пореден удар срещу уж приоритетния български туризъм. Две години ни затваряха по неясни и на моменти странни критерии, изгониха персонала ни, който се преориентира към по-сигурни сектори, оставиха ни да се оправяме сами с множеството трудности, пред които бяхме изправени. И сега ще ни вдигат и данъка. Безобразие.

В почти цяла Европа най-засегнатият от пандемията с COVID-19 бранш е подпомаган с антикризисни мерки, а у нас е мачкан целенасочено! И непрестанно е противопоставян на други сектори – изправиха ни срещу лекарите, учителите и учениците, а сега и срещу хляба. Възмутително!

За пореден път казваме – след като не ни помагате, поне не ни пречете и призоваваме всички народни представители, които милеят за българския туризъм и българския бизнес, да гласуват "за" запазване на ставката от 9% ДДС за слабоалкохолните напитки. Още повече, че това е единственото облекчение за колегите ни от нощните заведения, които пострадаха най-тежко от анти-ковид рестрикциите.

И настоятелно Призоваваме, ставката от 9% за предлаганите в заведенията стоки, да остане за постоянно, както е в хотелиерството. Навлизаме в спирала от избори и не се очертава скоро да има работещ парламент, който да взима решения в подкрепа на българския бизнес, пишат от БАЗ и СЗБ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (232):
23.11.2023 Годишният доход на българина е повече от три пъти по-нисък от този на средния европеец
10.11.2023 Ресторантьорите: НАП изопачи данните
24.05.2023 Невиждано: Българин плати над 7,1 млн. лв. данък върху доходите си
27.04.2023 БНБ внесе в НС отчета си за 2022 година
18.04.2023 Съдиите, прокурорите и следователите с краен срок за подаване на имуществени декларации
27.01.2023 От НАП се похвалиха
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).