Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ББР ще окаже пълно съдействие във връзка с предстоящата проверка
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 17.05.2021Коментари (0)727
©
Българската банка за развитие ще окаже пълно съдействие на Министерство на икономиката във връзка с предстоящата проверка. Това се посочва в позиция на Българската банка за развитие. Българска банка за развитие осъществява дейността си в съответствие със Закона за ББР и Устава на ББР, както и извършва дейности, предвидени в чл. 2, ал. 1 и 2 от Закона за кредитните институции, съгласно издаден от Българската народна банка пълен банков лиценз.

Приоритетите в дейността на банката са били съобразени с политиката на действащите правителства на Република България, както и с цел печалба като търговска банка, изпълнявайки основната й функция за подкрепа на малки и средни предприятия (МСП). Банката стриктно съблюдава действащата нормативна уредба в Република България и законодателството на ЕС, в това число и специалния Закон за ББР. Дейността на банката, както и на всяка друга банка в страната, се осъществява под надзора на БНБ, която определя ББР като системно значима кредитна институция за българската банкова система и европейските регулаторни органи.

Към края на м. март 2021 г. банката е с най-висока капиталова адекватност в страната (38%) и е с присъден рейтинг от водещата рейтингова агенция Fitch Ratings на ниво ВВВ с положителна перспектива – рейтинг, равен на суверенния рейтинг на българската държава. ББР има развити дългогодишни отношения с многобройни международни кредитори и партньори, като е изградила авторитет на надежден и стабилен партньор.

Банката привлича средства от тях на базата единствено на доброто финансово състояние и репутацията си. Банката не е бюджетно предприятие, но за конкретни цели се финансира от държавния бюджет (в т.ч. гаранционните програми във връзка със ситуацията, породена от COVID-19), а отпускането на кредити се извършва преимуществено със собствен ресурс на Банката, с ресурс, придобит в резултат на търговската й дейност през годините, както и такъв, предоставен по сключени договори по програми с множество водещи международни кредитни институции. ББР винаги е сътрудничила на регулаторните органи. И в този случай банката ще окаже пълно съдействие на принципала – Министерството на икономиката, във връзка с предстоящата проверка.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: