ББР ще представи във Варна и Бургас своята Програма за подкрепа на туризма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 05.02.2022
1130
На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в НС Илин Димитров и изпълнителният директор на Българската банка за развитие Владимир Георгиев ще се срещнат с представители на туристическия бранш във Варна и Бургас, за да обсъдят възможностите за подкрепа на засегнатия от кризата сектор. 

Миналогодишният летен сезон бе отчетен като успешен за морския ни туризъм. Българите предпочетоха родното море заедно с туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел и Румъния. Статистиката показа, че регистрираните 1,2 млн. места за настаняване са били заети в разгара на сезона. Въпреки това ограничителните мерки срещу пандемията продължават да влияят негативно на работещите в сектора но туризма. 

Изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев ще представи възможностите за подкрепа на бранша с ликвидни средства. Освен специалната програма, насочена към хотелиерството и ресторантьорството, ББР може да предложи и други специализирани финансови продукти при преференциални условия, като например помощ за изграждане на фотоволтаици за малките и средните компании.

Срещата във Варна започва от 10:30 ч. в хотел "Интернационал", а в Бургас ще се състои от 14:40 ч. в хотел "България" .


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Хванаха репортер от предаването на "На кафе" да шофира пияна
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).