БДЖ: Няма отмяна на влакове, а само временна промяна в разписанието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 03.08.2016
844
Във връзка с тенденциозни коментари по повод временно спиране на влакове на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД заявява своята позиция:

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД не е предприело отмяна на влакове, а само временни промени в разписанието на някои от тях. Последните капиталови ремонти на локомотиви на БДЖ са извършени в периода 1993 г. - 1996 г. като през 2002 г. е закрит и последният завод за ремонт на локомотиви в България. Въпреки това дружеството се ангажира със спешни ремонти на локомотивния парк, гарантиращи спазването на разписанията от 15-и септември 2016 г.

От началото на кризата и заплахата от фалит, финансовото състояние на БДЖ никога не е било по-добро от днес. "БДЖ - Пътнически превози" и "БДЖ - Товарни превози" отчитат положителен финансов резултат за първото шестмесечие на годината. В резултат от преструктурирането и оздравяването задълженията към банките кредитори са намaлени с 400 млн. лева. Реформите ще продължат до пълното възраждане на БДЖ.

По повод на спортната дейност на БДЖ уточняваме следното:
Футболният клуб "Локомотив БДЖ" е отделно от БДЖ юридическо лице с нестопанска цел. Финансирането му се осъществява изцяло чрез спонсорска дейност и няма нищо общо с финансите на БДЖ. Отборът е съставен изцяло от служители и работници на отделните дружества в "Холдинг БДЖ" ЕАД. Ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД ще продължи да насърчава развитието на работническия спорт, така както се прави в цивилизования свят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).