БДЖ пуска нов спален влак до морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:01 / 06.05.2012
809
БДЖ пуска нов спален влак до морето. Това съобщава в интервю специално за economymagazine.bg Димитър Костадинов, директор "Маркетинг" в "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.

Фирмата очаква 30 нови спални вагона, първите 12 от тях ще дойдат до края на месеца. Те ще бъдат включени към влаковете по дългите дестинации - за Варна, Добрич, Русе, Силистра, Бургас. Вагоните са с 10 кабини, всяка от които е с по три места. "Предвиждаме да направим и един спален влак София - Варна, съставен от 4 вагона, което ще задоволи нуждите и ще предложи една висококачествена услуга", казва Димитър Костадинов.

БДЖ подготвя напълно ново разписание на влаковете, съвсем различно от това, което функционира в момента. Досега разписанията са правени на базата на старите. Новото разписание е разработено на база търсене, на база жалби и коментари от страна на клиенти. Така например ще има влак до Варна през Карлово, като досега тази линия е била пускана само през лятото. В лятното разписание ще има и нови влакове, сезонни влакове, както и влакове с увеличени състави.

До края на този месец във всички крайградски влакове кондукторите няма да продават билети, а ще има билетни касиери, съобщи още шефът от БДЖ. На необслужваните гари те ще продават билети на входа на първия вагон. Стартирана е пилотно новата система за продажба и проверка на билетите по линиите София - Драгоман и София - Мездра, като са командировани билетни касиери.

БДЖ въвежда и нова тарифа за санкциониране на нередовните пътници. Санкцията ще бъде според категорията на влака - за пътнически влак - 20 лв., за бърз - 30 лв. и за ускорен бърз с предварителна резервация (експрес) - 40 лв. Досега беше според изминатите километри, през които пътникът се е возил без билет, което няма как да се докаже и се заплащаше минималната санкция.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Мащабна акция на ГДБОП
Голяма промяна за банките, но ще се случи по-бавно заради ресурси...
Как може да възстановите здравноосигурителните си права?
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Трамвай блъсна човек: Мъжът е откаран в болница и е в тежко състо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).