БХК издаде книга за деца "В като вагина"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:52 / 16.10.2020
1438
Книгата "В като вагина" може да бъде прочетена от деца от всякаква възраст. Тя уж е предназначена за подрастващите момичета, но реално пропагандира избора на пол, насърчава мастурбацията, съдържа рисунки с полови органи и насочва децата към сайтове и платформи, поддържани от различни НПО, които рекламират гей ориентацията. Книжката е създадена със спонсорството на Български Хелзинкски комитет.

"Българските деца вече могат да “се насладят" съвсем безплатно на новия продукт на прогресивната пропаганда: “В като вагина". Ще забележите, че политическата пропаганда се прокарва задължително и винаги под прикритието на нещо консенсусно добро - в случая уж образование за тялото. Скоро десетки фондации в страната ще започнат да разпространяват книжката на децата, ще я споделят онлайн и ще я вкарват в училищата". Това пише в профила си във Фейсбук Кристиян Шкварек — представител на групата на Европейските консерватори и реформисти в България и кандидат за евродепутат от гражданската квота на ВМРО на последните избори за Европейски парламент.

"Това е норма в редица заразени с прогресивизъм общества и ще стане норма и за вашите деца и внуци, ако не намерите гръбнака да застанете открито и безпардонно срещу му", алармира той.

Срещу образователното произведение се обяви и Ирини Зикидис. Според нея четивото не цели някаква реална, медицинска и помощна информация в областта на сексуалното образование на подрастващите. Най-малко примитивният език, лексика и послания показват, че е насочена към 4-5-6 годишни деца.

Ето защо, ще се спра само на фактологията в тази книга. Ако я сравним с официално публикуваните данни, то тя е най-малкото ПОДВЕЖДАЩА, да не кажа грешна или лъжлива. Интересува ме на какво се дължи това - на умишлена манипулация или обикновено невежество?", пише Зикидис в профила си във Фейсбук.

Председателят на БХК Красимир Кънев даде кратък коментар по темата. "Това не е задължително четиво и го няма в училищната програма. Ако някой родител се притеснява, да не я показва на детето си. Не виждам какъв е проблемът. Относно твърдението, че няма научни доказателства - такива неща се доказват на научни форуми. А и самите авторки могат да изложат своите позиции", каза пред "България Днес" Кънев.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).