Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БХТА: Искаме да се премахнат инфраструктурните вноски, които плащаме
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 02.04.2021Коментари (0)1122
© GettyImages
Да се премахнат инфраструктурните вноски, които сега плащат собствениците на обекти за национални курорти. Това е един от приоритетите, за чието осъществяване е необходима политическа воля, представяни по време на поредицата от срещи между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на политическите сили, кандидатстващи за място в 45-то народно събрание, съобщиха от организацията.

Инфраструктурните вноски са въведени с приватизационните договори от края на 90-те години, срещу задължението да са поддържа общата инфраструктура и като цяло комунално стопанство на територията на националните курорти.

В момента хотелиерите в национални курорти плащат същите данъци, а заради големината на обектите и повече, в сравнение с хотелите в града. Градските общини обаче чистят, ремонтират инфраструктурата и т.н., а в в националните курорти въпреки желанието на общините да въведат ред и в тях, действието им е в сила само до входните табели, тъй като собствеността на алеите не е тяхна, подчертават от БХРА.

Съгласно договорите за приватизация или покупко-продажба на имот, собствениците на обособени имоти имат ангажимент да плащат инфраструктурни вноски, но след изтичането на сроковете по поети ангажименти по приватизационните договори от дружествата, които са закупили инфраструктурата, те не подлежат на проверка от никого и не са задължени да правят инвестиции в инфраструктурата на курорта.

Всичко е на добра воля от тяхна страна, докато таксата си остава задължение за собствениците, независимо дали съответните дружества правят нещо по инфраструктурата или не, подчертават от БХРА.

Подписването на договорите се е осъществявало при условия на изцяло държавна собственост върху инфраструктурата, държавно регулиране и наличието на много малко частни субекти, които към момента са променени и тъй като основанията им за включване са станали нищожни, инфраструктурните вноски следва да отпаднат, категорични са от БХРА.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: