Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП-Добрич: ГЕРБ започнаха нерегламентирана предизборна кампания – ще ремонтират ремонтирани улици
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 29.01.2021Коментари (0)1668
© Дарик Добрич
Общинските съветници от БСП-Добрич алармират за нерегламентиран старт на предизборната кампания на ГЕРБ в града им. Социалистите остро реагират, че с действията си през последните дни представители на изпълнителната държавна власт обезсмислят работата на Общинския съвет в Добрич. Съветниците от БСП предупреждават, че правителството се кани да "налее“ сериозна сума пари, която не е съобразена с реалните потребности на гражданите на Добрич, а това води до подозрения, че средствата ще се използват непрозрачно и единствено с предизборни цели.

Става въпрос за това, че при скорошно посещение на областния координатор на ГЕРБ и министър на труда и социалната политика Деница Сачева станало ясно, че по нейна инициатива правителството е подпомогнало АЕМО "Стария Добрич“ с общо 100 000 лева като мярка за подпомагане на занаятчиите в архитектурно-етнографските музеи.

Преди два дни социалистите с изненада научили за постановление на Министерския съвет, с което се отпускат 1 470 000 лв. за ремонти на няколко улици в Добрич, както и че буквално за няколко часа общинската администрация е трябвало да изпрати разчети на Министерството на младежта и спорта за осигуряване на средства за довършване ремонта на стадион "Пионер“.

С учудване и тревога съветниците-социалисти задават резонни въпроси за това кой и по какви критерии е определи улиците, за които от ГЕРБ смятат да изразходят 1,470 млн. лева? От БСП-Добрич уточняват, че при внимателен оглед и преценка на предложените за ремонт улици, които са извън проекта на капиталовата програма на общината, е било установено, че тяхното състояние не налага спешен ремонт и не са обсъждани в Общинския съвет на град Добрич като приоритетна необходимост.

В декларация членовете на БСП напомнят, че многократно в Общинския съвет е обсъждано включването в капиталовата програма на съвсем различни улици, за които все не достигали средства.

Социалистите изразяват съмнение дали има готови проекти и количествено-стойностни сметки и питат как точно е бил определен размерът на средства, готвени за инвестиране. "Тази сума предвидена ли е като целеви средства в проектобюджета на Република България за 2021 г.?“, отправят въпроса от БСП-Добрич.

Червените съветници искат да знаят и кой и в какъв срок ще организира изпълнението на начинанието и има ли готовност това да се случи до края на месец март 2021 г.?

"Отговорите на тези въпроси са важни за гражданите на Добрич, защото ние не просто искаме "да се усвояват средства“, а да се оползотворяват по най-разумния и целесъобразен начин. Това са нашите пари, парите на българските данъкоплатци, те не са на правителството или на администрацията“, пише в декларацията на БСП-Добрич.

От партията още изтъкват, че що се отнася до осигуряваните средства за довършване ремонта на стадион "Пионер“ е редно да се припомни, че там вече отново така "спонтанно“ са вложени около 200 000 лева без "видим резултат“.

От БСП-Добрич призовават: "Нека грижата от страна на правителството бъде еднаква за всички, както за бизнеса, така и за обикновените граждани“.

В декларацията се съдържа и възмущението на добричките социалисти-съветници, които смятат, че местният парламент бива обезличаван и пренебрегнат по този начин: "Ако решенията се вземат другаде, се обезсмисля цялата работа на Общинския съвет и, ако те "възникват спонтанно“ при нечие височайше посещение, нека бъде забелязано и окаяното състояние на много други улици в града, за които граждани десетилетия вече сигнализират“.

Социалистите се обръщат към гражданите на Добрич: "Уважаеми съграждани, в качеството си на избрани от вас общински съветници ви уверяваме, че подкрепяме всяка помощ, оказана от правителството на общината ни, но нека това не е само предизборно, защото избори ще се печелят и губят, ще има предизборни обещания, но ние ще останем да живеем в град Добрич".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: