Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП е готова да излезе от коалицията и да стяга предсрочни избори
Автор: Екип Varna24.bg 20:22 / 11.04.2022Коментари (15)1099
©
БСП са готови да излязат от коалицията, ако България изпрати военна помощ за Украйна. От левицата заплашиха, че е възможно да се стигне и до предсрочни избори.

Румен Гечев от БСП беше категоричен пред Нова, че ако народните представители решат да изпратят военно снаряжение, партията ще излезе от управлението, а страната ни отново отива на предсрочни избори. Коалициионните партньори решиха да запазят мълчание и отказаха да коментират думите на БСП.

"Съвсем ясно беше казано от г-жа Корнелия Нинова – ако има решение на парламента, тя няма да подпише. Т.е. ако той вземе такова неразумно решение и вкара България в една такава месомелачка между два братски народа, ние няма да участваме и ще напуснем коалицията, т.е. това ще бъде решение да отидем на избори", заяви Гечев.

Според социалистите, освен разпад в коалиционните отношения, изпращането на военна помощ за Украйна ще има и сериозни икономически последици. Някои експерти смятат, че страната ни заема фалшив неутралитет, заради нерешени вътрешно партийни конфликти.

"Има една партия в коалицията, която Категорично не е съгласна. Но не може реномето на държавата да става заложник на партийния комфорт на една партия в коалиция", коментира ген. Съби Събев, който е бивш представител на България в НАТО.

Той е убеден, че страната ни има с какво да помогне на Украйна, без да става участник в конфликта. "Нима тези страни, които досега са оказали военна помощ, вече да са влезнали в конфликт? Русия да ги е атакувала? Ние имаме стрелкови оръжия, боеприпаси, снаряди", посочи той.

Военният експерт Димитър Ставрев също смята, че имаме достатъчно снаряжение. Той не е убеден обаче дали е добро решение България да се меси в конфликта. "Конфликтът е само на 500 км от България. Мисля, че не е добре човек да се бута там, където скърца вратата", каза Ставрев.

Според Ставрев, ако все пак депутатите вземат решение за подкрепа, то е излишно да се пращат ракети С-300. "Днес стана ясно, че Словакия е изпратила своите C-300 и те вече са унищожен, съдбата ще е същата, ако го направим", заяви той.

Към момента единствено България и Унгария са сред малкото страни-членки на НАТО, които не са изпратили военна помощ на Украйна.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Рекетьори! Нормално, те комунистите друг начин не знаят. Странно как посланието силно напомня на едно друго: "Ако се намеситие ще ви пусна атомни бомби". СлОчаЕнос? Не мислА!
-4
 
 
Явно натиска към марионетката Кирчо е голям за изпращане на оръжие от България,ще ни набута в тая война и това е,предизборните обещания към САЩ и ЕС ще са му изпълнени
+1
 
 
Има някакви заченки на морал в БСП. Поне вече открито пред цялата страна казват без недомлъвки, че служат на Русия и са готови на всякакви компромиси за всичко, но не и спрямо Русия. Готови са да свалят редовно правителство в период на война и висока инфлация заради Русия. Защото такъв бил "българският национален интерес". Вече директно си го казват, а преди само шикалкавене. Уважуха, ребята!
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СА КОМУНИСТИТЕ САМО ЛЪЖАТ БСП ВЪЗРАЖДАНЕ СА ВРЕДА ЗА България.РУСКИ ПОДЛОГИ.
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
Путински Партии в Българския Парламент БСП ИЗРАЖДАНЕ ТОВА СА ГРЕДА И ВРЕДА ЗА България.
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
ТАЯ КОАЛИЦИЯ С БСП Е ВРЕДНА КОМУНИСТИ ИНТЕРЕСЧИИ КОРНЕЛИЯ И ГУЦАНОВ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ПРОМЯНА СТАВА ПО ЗЛЕ.
+3
 
 
А пък Путин отишъл при Ванга на 8-ми май 2022 и я питал: Кога ще влезна в Киев и тя му казала: БЕ ти къде мислиш, че се намираш???
0
 
 
БСП са на страната на убийците и изнасилвачите на деца. Каква изненада ...
-1
 
 
Притеснен от инфлацията, Кирил Петков отишъл на гледачка. Попитал я дали скоро ще се оправят нещата в България и ще се успокоят ли цените. Тя му отговорила: "Не се притеснявай, до една година всичко ще е спокойно и цените ще са стабилни" Тогава по-уверен Петков я попитал: А колко ще струва хлябът след една година?" Гадателката отговорила: 25 рубли
0
 
 
Кво има да знаеш .Що ти доволен ли си от тия палячовци ,рекордна инфлация ,спекула ,хаотични движения,провал на политиката спрямо Македония ,безчинстващи украински паразити -те кво с два чифта топки ли са та ще се разпореждат у нас ,връзвахме наистина бедстващи Сирииски бежанци с свински опашки та чак и се гордеехме с това ,семеиствата им поставяхме в лагери .Мутрите се завърнаха вече са бизнесмени .Страмно е това което се позволява в България
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: