БСП иска изслушване на министри заради Паметника на съветската армия

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
14:01 / 13.12.2023
593
Внесли сме в деловодството искане за изслушване в утрешния ден, точка първа от дневния ред, на министъра на културата, министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и директора на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор относно демонтажа на Паметника на Съветската армия. Това обяви пред журналисти в парламента депутатът от БСП Георги Свиленски, предаде репортер на "Фокус".

"Разбирам, че това нещо е искано и от други парламентарни групи", посочи той и уточни, че на тях също не им е предоставено, което доказва техните твърдения, че това, което се извършва в центъра на София, е един варварски акт, без документи, без указания, без планове, без нищо, което да се доближава до закона.

Депутатът показа снимка, за която обясни, че заместник областният управител Георги Чичков е застанал с част от паметника "все едно е убил див глиган". "Този човек от този момента нататък няма място в държавната администрация", категоричен бе Свиленски.

Припомняме, че вчера Свиленски пострада при сблъсък пред Паметника на Съветската армия. Според лидера на БСП Корнелия Нинова представител на областната управа е бутнал заграждение върху Свиленски. В медийни публикации се посочва, че депутатът от БСП се опитал да премине огражданията и да стигне до монумента.

Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
23.04.2024 Вяра Тодева още ходи с охрана, не се чувства в безпасност
21.04.2024 Евелина Келбечева: България пази 185 паметника на Червената армия окупаторка, няма друга такава държава в Европа
10.02.2024 Арх. Любо Георгиев: Трябва да създадем споделено поле на разговори, свързано с паметниците у нас
12.01.2024 Захарова с остро критика към България заради демонтирането на съветските паметници
23.12.2023 БСП: ПП-ДБ отбелязаха светлите Рождественски празници по един "кулинарен" начин, достоен за осъждане и презрение
21.12.2023 Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на Паметника на Съветската армия
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).