Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП настоява за таван на цените на газа
Автор: Екип Varna24.bg 13:12 / 30.04.2022Коментари (0)852
©
"БСП бяхме категорични, каквато е и позицията ни, да няма наш представител в делегацията, която отиде в Киев. Ние не искаме по никакъв начин да се коментира даването на военна помощ, боеприпаси и всичко свързано с пряко навлизане в една друга сфера, която става пряко опасна за страната ни.“ Това заяви народният представител от БСП, председател на Комисията по транспорт и съобщения и член на Изпълнителното бюро на левицата Борислав Гуцанов в ефира на БНТ. Той допълни, че когато става въпрос за ремонт на военна техника, първо трябва да видим за каква техника става въпрос и на какви договорни отношения тя ще бъде ремонтирана в България.

"Абсолютно осъзната е позицията на БСП, че ако бъде гласувана военна помощ, то левицата ще напусне коалицията. Според социологическите проучвания повече от 2/3 от нашите сънародници не искат наше такова участие във военния конфликт. Ние винаги казваме, че сме “за“ диалог и “за“ мирно решаване на този проблем“, каза още Гуцанов.

По темата с газа депутатът от БСП обясни, че Москва защитава техните си интереси, ние защитаваме нашите си и трябва да се намери допирната точка. "Нашите интереси водят за момента към едно - трябва да намерим подход да бъдат възстановени доставките за газ, за да имаме нормална икономика и нормална индустрия“, категоричен бе той.

"Как ще работят българската икономика и индустрия, ако газта скочи с 35 процента?“, попита социалистът и допълни, че заради това от левицата искат да има таван на газа. "Това значи, че към този момент, каквато е цената на газа, да бъде наложен този таван, а разликата оттук-нататък да бъде поемана от държавата. Трябва да направим всичко възможно да имаме подписан договор, така че да имаме сигурност за страната ни. Ние правим всички усилия, за да има доставка на газ, но най-икономически изгодното на този етап е доставката на руски газ“, коментира още социалистът.

БСП предлага също така облагане на свръхпечалбите на енергопредприятията. "Те натрупаха безумна печалба за последните 12 месеца и е съвсем нормално тези пари да влязат в бюджета и оттам да бъдат разпределяни солидарно“, обясни Гуцанов.

Според Борислав Гуцанов до голяма степен енергийната криза се дължи на Бойко Борисов и на закони, приемани от партия ГЕРБ. "Нека Борисов отговори на много други въпроси преди да коментира какво се случва в това управление. Като се започне от нощните шкафчета, пълни с кюлчета злато и пари, и се стигне до сегашния конфликт с газа. Ако беше умно управлението на Борисов, ние можеше да имаме един резерв от 3.5 млрд. на склад газ“, заяви социалистът и отправи още един въпрос към бившия премиер: Как през последната година на неговото управление са дадени 7.8 млрд. по “ин-хаус“ процедури?








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: