БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии "БСП за България"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:02 / 08.02.2021
940
БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии "БСП за България". Освен БСП, в коалицията участват партиите Политически клуб "Екогласност",  Комунистическа партия на България, "Нова зора" и Политически клуб "Тракия".

Коалицията ще участва в парламентарните избори с общи листи, в президентските - с общи кандидати за президент и вицепрезидент на Република България, както и с общи листи за общински съветници и кметове и за членове на Европейския парламент.

В коалиционния договор се подчертава, че участниците в коалицията се ангажират с общите позиции, единните действия и споделена отговорност по цялостната дейност на коалицията в законодателната, изпълнителната и местната власт.

Коалицията е отворена за сътрудничество и взаимодействия с други партии, сдружения на гражданското общество и неправителствени организации, посочват още коалиционните партньори.

Партньорите от "БСП за България" ще сключат и споразумение за подкрепа, взаимодействие и сътрудничество с други партии и граждански сдружения. Партиите и сдруженията ще работят за предизборното мобилизиране на своите членове и симпатизанти и участие на изборите за 45-то Народно събрание.

"В тази тежка за България ситуация както в здравен, така и в социално-икономически план, сме длъжни да предложим на обществото и реализираме програма за излизане от кризата и прекратяване на пагубното управление на ГЕРБ. Страната се нуждае от радикална промяна, която да прекрати разрухата и хаоса във всяка сфера на обществено-политическия живот", категорични са коалиционните партньори от "БСП за България" в споразумението предложено на партиите и сдруженията извън коалицията.

Общата координация на действията ще се осъществява от Националния предизборен щаб на Българската социалистическа партия и щабовете по места.

Виж коментарите (1)

Още по темата (259):
04.07.2022 29-годишен мъж бе осъден от Районен съд – Варна за купуване на гласове
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).