Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП внася сигнал до Главната прокуратура срещу кмета Фандъкова
Автор: Екип Varna24.bg 16:49 / 18.02.2021Коментари (4)1244
©
"Не ни трябват бушоните, а истинските виновни, които пускат "тока“ на корупцията, която убива“, категоричен бе депутатът от БСП Христо Проданов на извънреден брифинг в парламента, откъдето стана ясно, че Парламентарната група на "БСП за България“ внася сигнал до Главната прокуратура срещу кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Поводът е погубеното от необезопасен кабел момче и липсата на пълна информация по случая, както и нежеланието да се поеме отговорност заради злополуката.

"Внасяме сигнала на база на интервю, дадено от кмета Йорданка Фандъкова пред медиите сутринта, в което самата кметица допуска и не изключва възможността да има корупция в Столична община. Това е кметът, който  12 години управлява София и тя не изключва възможността да се раздават пари под масата в общината. Няма да се откажем, докато истината не излезе наяве“, заяви Проданов.

Той коментира и поредното отхвърлено искане на БСП за изслушване на  министър-председателя Борисов и кмета Фандъкова в Народното събрание във връзка с трагичния инцидент в София, при който момче загина след токов удар на столичен тротоар, а по-късно стана ясно, че необезопасеният кабел е захранвал незаконна будки. От БСП преди ден разкриха, че повече от 100 такива нерегламентирани обекта са собственост или са стопанисвани от общински съветници от ГЕРБ."За съжаление управляващото мнозинство в парламента всячески се опитва да скрие корупцията и истината от българските граждани за това как се управлява днес София и България. Искаме да се разбере кой пуска "тока“ на корупцията и на беззаконието, което за пореден път отне човешки живот“, настоя народният представител Христо Проданов.

Социалистът потвърди, че БСП ще продължи да иска изслушване на премиера и на кмета, както и ще иска оставката на Йорданка Фандъкова.

"Общинските съветници от БСП в Софийския общински съвет /СОС/ ще настояваме председателя на Столичния общински съвет да свика извънредно заседание, на което да бъде изслушан кметът на Столична община и главния архитект на града, но не само по конкретния случай, а и във връзка с незаконните строежи и обекти, които има на територията на Столична община като цяло“, съобщи общинският съвет на БСП Диана Тонова, която също участва в извънредния брифинг на БСП в парламента.

Тя подчерта, че ако председателят на СОС Герджиков не изпълни това си задължение, левицата ще събере подписка от всички общински съветници за свикване на такова извънредно заседание. "Истината трябва да излезе наяве“, категорични са социалистите.



Още по темата: общо новини по темата: 14
10.06.2021 »
24.02.2021 »
20.02.2021 »
19.02.2021 »
19.02.2021 »
18.02.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има смърт и щом е така има виновен.Този който взима парите за наем -община Оборище.
0
 
 
Крадеца вика ,дръжте крадеца. Лидерката им я уволниха за корупция по заръка от Брюксел.
+1
 
 
Всеки път едно и също.Като ги слуша човек и аха и да им повярва и като дойдат на власт-жална ни майка.Окрадоха и разпродадоха държавата и сега реват за корупция и не знам си какво.А какво беше при вашите управления?Пълна анархия и безнаказаност за всички престъпници.Сега ги видяхте мутрите.А през деветдесетте години като ги създадохте...?Ай сиктир.Или както каза Бербатов - майната ви.
+1
 
 
Няма по-долно и гнусно нещо от червените. Майка си биха продали ако може да извлекат политически дивидент. Случаи като тоя е породен не от Фандъкова или Бойко а от тарикатския манталитет на средностатистическия българин.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: