Баба Куна пет дни преди да навърши 100 години: Само война да няма! По-лошо от войната няма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 29.01.2022
979
Кметът на район "Слатина" Георги Илиев качи любопитна публикация във Фейсбук. Той разказа за срещата си с една мъдра жена, която след 5 дни ще навърши 100 години. В часовете, когато всички се интересуваме как ще се развият нещата около Украйна, какво ще решат САЩ и Русия, ще има ли световен мир. Думите на баба Куна ни подсещат за най-важното нещо. Кое е то? Да бъдем свободни и да има мир.

Ето какво написа кметът на "Слатина":

"28.01.2022 година, петък, работен ден 550. Днес ще пиша за това, че освен злободневните ангажименти и проблеми, имам и много приятни “задължения" в работата си.

Денят ми даде едно от най-запомнящите се такива - отидох да поднеса скромен подарък и да поговорим с баба Куна от ул. “Петър Митов", която след 5 дни навършва 100 години.

Прекрасна жена с бистър ум, която цял живот се е трудила, видяла и преживяла какво ли не за този един век живот.

Слушах чудесните ѝ разкази, но чух и нейното опасение: “Само война да няма! Всичко съм видяла, по-лошо от войната няма."

Тези думи бяха още по-въздействащи след отговора на въпроса ми кога е роден синът ѝ: “Значи, на 29-ти март беше малката, на другия ден - 30-ти беше голямата бомбардировка и на 4-ти април го родих… Нямаше с какво да го повия… 1944-та беше."

Желая ви здраве и мир!"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Плащането на зъбни протези от Касата се отлага
Валежите ще продължат и утре, а температурите се понижават
Изнудват бивш министър с порно
Уникални кадри над България
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Енергийният министър: Предоговарянето с "Боташ" няма да е лесно 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).