Баба помля с камъни соларни панели – миришели й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
16:12 / 21.04.2023
717
Жена на 61 години от монтанското село Смоляновци помля с камъни соларни панели, защото и миришели и излъчвали радиация. Районният съд в града край река Огоста я осъди на пробация.

Фотоволтаичната инсталация е на софийска фирма, която я монтирала на парцел до имота й. Панелите били поставени през май 2021 година. Още тогава съседката поискала да бъдат махнати от там, защото и "влияят зле на здравето, излъчват неприятна миризма и радиация“. Въпреки обясненията на управителя на дружеството, че панелите не са опасни за човешкото здраве и че разполага с всички необходими документи за монтаж, бабата го нападнала с обиди и заплашила, че ще счупи инсталацията.

На 18 май 2021 г. тя изпълнила заканата си и потрошила с камъни два от соларните панели, а на 27 август същата година - още три панела. Второто нападение било записано от камери за наблюдение в имота.

Пред съда побелялата вандалка не отрекла, че е счупила панелите, но не се признала за виновна и отново заявила, че инсталацията й пречи и застрашава здравето й, предава "Телеграф".

Магистратите обаче я признаха за виновна в унищожаване на чужди движими вещи на обща стойност 1380 лева и я осъдиха на "Пробация“. В следващите 6 месеца тя трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).