Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бабата на убитата Красимира: Знам, че няма да върна красивата си внучка от гробищата
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 24.09.2021Коментари (0)1496
©
На трагичния за цял свят 11 септември, когато преди години терористи сринаха със земята кулите-близнаци в Америка, една жена, непозната за никой, за втори път преживя над гроба на внучката си своя 11 септември. 

Точно тогава се навърши 1 година от смъртта на 22-годишната Красимира Куковска. Зверството бе извършено в пловдивското село Бегово от доскорошния любим на жертвата-Любомир Петров. 

Дочка Колева е от Хисаря, тя е баба на Красимира. Срещаме се случайно, а мъката и страданието са отнели вечната усмивка у възрастната жена. През сълзи нарежда: "На годишнината от смъртта на Краси отидохме в Бегово на гробищата, нямаше ги там нито свекърът, нито свекърва й.

Свекървата не ни дава да правим паметник на внучката, каза, че ще бъде направена ексхумация на тялото на Красимира. Дали някой и е разрешил, не знам. Не знам и защо иска това, като нейният син си призна, че е убил внучката ми. Колкото повече време минава, толкова повече мъката ми се увеличава и сълзите ми не спират“, нарежда разстроена възрастната жена. 

Тя разказа още, че след убийството на Красимира, двете й деца, които сега са на 1 година, а голямото момиченце вече почти на 3 години, съдът е дал правнуците за отглеждане на майката на убиеца. "Те празнуват, смеят се, живот си живеят, а аз не спирам да плача, моето дете е закопано в земята и винаги ще остане на 22“, не спира да ридае Дочка.   

Децата тя и съпругът й имали право да виждат веднъж в месеца за по час в общинското село Калояново. Дочка иска да отгледа децата, тя има малък бизнес, чувства се жизнена и пълна с енергия заради малките. В момента се води дело за попечителство и тя, както й дъщеря й, лелята на Красимира, се надяват силно съдът да присъди момиченцата на тях. 

Междувременно, преди месец стана ясно, че съдът в Пловдив тайно и без никаква разгласа е пуснал убиеца Любомир Петров под гаранция от 70 хиляди лева. Медиите разбраха за това едва след като от съда пуснаха съобщение, че прокуратурата протестира  и настоява 21-годишният младеж отново да се върне в ареста, което и стана.

Миналият септември Пловдивско осъмна с ужасяваща вест. Мъртва в дома си в Бегово бе открита младата майка. Пред лекарката, която Любомир и родителите му извикали,  казали, че са намерили младата жена бездиханна. Лекарката обаче видяла малка дупчица от сачма в областта на сърцето на жертвата и сигнализирала полицията.

Повече от две седмици Любомир разиграва ченгетата от Хисаря. Първо твърдеше, че я е намерил починала, после, че се е самоубила. За доказателство беше натискал до посиняване единият от големите пръсти на крака на Красимира към спусъка на въздушната пушка, с която я е убил.

След това направи самопризнания, че неволно я е застрелял, докато се карали и боричкали. Понастоящем Любомир Петров е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. Предстои процесът да стартира в Пловдивския окръжен съд.

Пред репортера на "Блиц" Дочка Колева сподели още, че хората от Бегово и региона са изцяло зад нея. Постоянно като я срещали и казвали, че трябва да бъде силна, да се държи, че вярват, че истината ще възтържествува. Тя каза, че семейството на Любомир, което е от съседното село Сухозем, не се  славело от край време с добро име. Свекърът бил съден за кражби и побоища, а братът на Любомир имал работа с наркотици. 

"Знам, че няма да върна красивата си внучка от гробищата, но поне искам да отгледам децата й, да се успокоя, да има възмездие за Любомир, който и досега не си признава, че е планирал убийството предварително, и то е умишлено.

Те като погребахме Красимира, изнесоха всичко от дома й. Каквото е имало-ценности, пари, всичко. Свекър й беше хванат с ремарке семена жито и слънчоглед да изнася от хангара на Красимира. Ремаркето е конфискувано от полицията. Всичко това те правят за пари“, не спира да плаче Дочка.

По информация от разследващи Любомир е  убил Красимира малко след като тя го е изгонила завинаги от живота си. Младата жена имала богато наследство от починалите си родители-стотици декари с житни, розови и зеленчукови насаждения. Въпреки, че останала млада сираче, Красимира добре се справяла и ръководела стопанството.

За разлика от нея обаче Любомир само мързелувал, гонел работниците и викал по тях, харчел безумно хиляди левове за безполезни и глупави неща. Имал любовница, споделила Красимира с братовчедка си. 

Според приятелки на Красимира Любомир умишлено е планирал да заживее с нея, направил й две деца за кратко време, въпреки, че тя не желаела второ, защото вече го била разбрала какво представлява. Всичко било планирано заради парите и наследството, с които тя разполагала.



Още по темата: общо новини по темата: 15
30.01.2023 »
14.07.2022 »
28.01.2022 »
24.01.2022 »
10.08.2021 »
03.12.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: