Балабанов: Крайно време е майките на децата с увреждания да получат своето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:12 / 19.01.2022
622
Внесохме проект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ в деловодството на Народното събрание, защото е крайно време майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкова дълго време пълнят площадите у нас. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Знаете битката на майките на децата с увреждания, която продължава повече от две години и половина, продължават да стоят на палатка в триъгълника на властта, защото в последните години управлението на ГЕРБ умишлено потъпкваше и не правеше реформи по отношение на този закон, каза още Балабанов, съобщава БГНЕС.

Депутатите разглеждат на първо гласуване промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Вносител на измененията е Министерският съвет. В проекта на програма за четвъртък са и първите четения на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на измененията в Закона за данък върху добавената стойност.

В дневния ред са предвидени и ратификациите на: Паралелното споразумение за защитен механизъм между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател; Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране.

Очаква се парламентът да приеме и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за взаимопомощ по наказателноправни въпроси между държавите - членки на Европейския съюз и Допълнителния протокол към нея, Конвенцията за трансфер на осъдени лица и Европейската конвенция за екстрадиция с двата допълнителни протокола към нея.

Виж коментарите (3)

Още по темата (2):
18.11.2018 Каракачанов за исканата му оставка: Цяла нощ мислих, работя по 30 часа на
ден!
18.11.2018 Волен Сидеров с много изненадващо искане!
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).