Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Балканите на един полет разстояние! Летим от София до Букурещ, Тирана, Солун и Скопие
Автор: Екип Varna24.bg 17:33 / 03.04.2022Коментари (1)887
©
Редовни полети от София до Букурещ стартират още това лято. Авиолинията е част от портфолиото "Балкани“ на компания GullivAir, която в последните две седмици стартира свои полети и до Скопие и Тирана. През лятото се очаква да стартира и линия до Солун. Линията вече е записана в лятната програма на Летище София.

Втората редовна самолетна линия от програмата "Балкани“ София -Тирана стартира на 2 април.

“Този полет е част от стратегията на компанията за нейното развитие. Още в първия ден, в който започнаха да се вдигат COVID рестрикциите, започнахме да възстановяваме трафика на отделните страни, в които оперираме. Ще направим всичко възможно този продукт да бъде достъпен за всички наши клиенти и ще се опитаме да създадем трафик между Българи и Албания, какъвто за последните 10-15 години не е имало. Опитваме се да направим нещо много важно – да дадем свързаност между балканските страни. Късите полети е ниша, която никой в последните 20 години не е разработвал", заяви след полета капитан Янко Иванов от GullivAir.

Проучванията на компанията показват, че има огромен интерес от страна на албанците към зимните ни курорти и СПА дестинациите у нас и затова линията ще бъде целогодишна. Към момента до Тирана от София може да се стигне само с автобусен транспорт, който пътува два пъти в седмицата или с кола. Времетраенето на това пътуване обаче е над 8 часа, без в това време да се включва престоя на границите.

"Сами видяхте - летим 1 час, вместо деветте часа, които са между България и Албания. Има сериозен интерес към линията София - Тирана, има много хора, които живеят и работят в двете страни и се налага често да пътуват не само по семейни причини, но и по бизнес. В момента компанията им чартърни полети до Тирана, които ще бъдат преобразувани в редовната линия. Досега ни спираха COVID рестрикциите“, допълни капитан Иванов.

От май линията София - Тирана ще бъде три пъти седмично.

София – Тирана за час и половина

От събота една от най-атрактивните и бързо развиващи се туристически дестинации в Европа – Албанската ривиера, вече е на само час и половина полет от София. Това стана възможно със стартиралата на 2 април редовна директна линия на авиокомпанията GullivAir от София до столицата на Албания – Тирана. Първият полет по трасето беше на пълен капацитет и продължи точно час и половина. Той беше посрещнат с воден салют от ръководството на летището на Тирана "Майка Тереза“.

На церемонията по посрещането присъстваха изпълнителният директор на GullivAir капитан Янко Иванов, посланикът на България в Албания Момчил Райчевски и директорите на Летище София и летище "Майка Тереза“.

Полетите между София и Тирана ще са два пъти седмично и ще се изпълняват двупосочно в събота и в сряда. Това дава възможно най-бързата опция както за бизнеспътувания до Албания, така и за лятна почивка на плажовете ѝ на Адриатическо море.

В събота полетът от София излита от Терминал 2 в 14:30 часа и каца на летище "Майка Тереза“ в 15 часа местно време (16 часа българско). Отлита обратно към България в 17:39 часа местно време от Албания и пристига у нас в 20 часа българско време. В сряда излитането от София е в 14:15 часа, а кацането в Тирана в 14:45 часа местно време. Обратният полет е в 15:30 часа местно време и пристига на Терминал 2 на Летище София в 18 часа.

Редовната самолетна линия София до Тирана е резултат на съвместните усилия на българската авиокомпания, летищата в двете столици и търговската служба (СТИВ) към посолството на България в Албания.

Линия София - Скопие

Това е втората редовна линия до балканска дестинация стартирана от българската авиокомпания в рамките на само седмица. На 26 март бе изпълнен и първият редовен полет на GullivAir от София до Скопие. Линията осигурява придвижване за само 40 минути между столиците на България и Северна Македония всяка събота и понеделник. Разписанието на полетите до Скопие и Тирана дава удобна възможност за желаещите да пътуват до столиците на Северна Македония и Албания и от Бургас.

Самолетите и екипите на авиокомпанията възобновяват от 10 април полетите от Бургас до София. Те ще са три пъти седмично – в сряда, в петък и в събота. Така, със стартирането на редовните линии до двете балкански държави, вече има възможност за пътувания по трасетата Бургас-Скопие и Бургас-Тирана с връзка през Терминал 2 на Летище София.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
София - Букурещ ,Райън Еър летят от година.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: