Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Банките започват да конкурират бързите кредити
Автор: Екип на Varna24.bg 07:00 / 12.11.2019Коментари (0)1650
©
Години наред, небанковите финансови институции обслужват пазара на микрокредитирането. Това е сегмент, който се характеризира с кредити до 3.000 лв. Като средната сума заемана от потребителите е 700лв. за срок от 30 дни.

До скоро, този сектор не бе до там интересен на традиционните банки, но след като бързите кредити се наложиха на пазара като незаменима част от финансовия сектор изглежда, че банките преосмислят тази ниша. Все повече банки започват да предлагат кредити за по-малки суми с по-къси срокове на погасяване. Как тази нова тенденция ще се отрази на пазара на бързото кредитиране все още не е ясно.

Небанковите финансови институции продължават да имат занижени условия за кандидатстване и одобрение на кредитите, които предлагат. Гъвкавите условия, безлихвените първи заеми, програмите за лоялни клиенти поддържат интереса в сектора на небанковото финансиране. Не е за подценяване и фактора, че кандисването за бързи кредити се възприема като по-анонимен начин за финансиране, при неочаквана нужда от пари.

От миналата година, небанковите финансови институции започнаха да развиват и пазара на небанковите кредитни карти. Според проучване на GFK, всяка десета кредитна карта в България е небанкова. Една от причините за популярността на тези карти са отстъпките, които небанковите заемодатели предлагат. Например кредитна карта от Бяла Карта предоставя постоянни отстъпки в различни магазини, аптеки, заведения за хранене, застрахователни дружества, дори и агенции за екскурзии.

Конкуренцията между банките и небанковите финансови институции ще продължава да расте и през следващата година. Добрата новина за потребителите е, че в опити да привлекат повече клиенти, условията на кредите се очаква да стават все по-благоприятни. Специалните оферти и програмите за лоялни клиенти ще стават все по-често срещани. Въпреки привлекателните оферти, преди кандидатстване за кредит не забравяте да сравните условията на различни заемодатели на пазара и да прочетете внимателно договора, който Ви се предлага.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: