Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бареков: Глупостите на Слави са опасни за демокрацията и държавата
Автор: Георги Кирилов 14:29 / 07.08.2019Коментари (10)1355
© Фейсбук
Николай Бареков изригна гневно срещу новата политическа програма на Слави Трифонов. Ето какво пише той във Фейсбук:

Малко за измамите на Слави. Политическата му програма в разумната част е напълно копипейстната от програмата на ББЦ преди шест години, лично от мен написана. Конкретен пример - пряк избор от гражданите на градски прокурори и областни началници на МВР. Градовете ни са малки и населението добре познава качествата на местните “шерифи". Така разсъждавам аз и харизвам идеята си на Слави. Кампаниите ще са регламентирани и без намеси на партиите с гарантирани медийни пакети за всички участници. Дотук добре, но в програмата си бъдещата народна жакерия “Няма такава държава" предлага и избор пряко от народа на “Главен прокурор на републиката"! Дават ли си сметка те, че това е жестока промяна в държавното устройство и разрушаване на независимостта на трите власти? Нашата конституция и без това е тясна дреха за един пряко избран извън трите власти - президента. Той, милият, хем е пряко избран от народа, хем няма никаква власт. Слави предлага да превърнем държавата в прокурорска република и наистина да я ликвидираме. За разлика от президента следващият Цацаров, ако бъде и пряко избран от народа, ще притежава легитимността, но и правомощията направо да арестува цялото Народно събрание барабар с министрите и да си въведе собствен режим на управление. Разбира се, никой от екипа сценаристи на Слави не разсъждава по тези въпроси. Важно е шоуто на дивия популизъм да върви с пълна сила. Дали Слави е съгласувал идеята си със своя любим гост на диванчето в БТВ Христо Иванов - Пинокио? Онзи поне щеше да го предупреди, че при пряк избор за главен прокурор ще се разиграе сценариото от избора за президент - само три партии ГЕРБ, ДПС и БСП ще имат шанса да качат на престола на обвинител номер 1 своя кандидат. И тогава мамата си трака. Глупостите, които Слави предлага, са опасни за демокрацията и държавата, но простите хора не разсъждават по тези въпроси. А Слави тъкмо на простаците разчита. Те първо гласуват, а после го мислят. Излиза, че Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с идеите си яко ги подкрепя. Две от неговите знакови идеи “Мажоритарните избори в два тура и прекия избор на новия главен прокурор" завинаги ще бетонират трите големи партии във властта. Цинично е, че за Слави ще гласуват именно такива, които мразят днешните партии и искат да ги изгонят от парламента. Всъщност ще превърнат Парламента в “Къща от карти" и някой, който дори не подозираме, ще издуха картите, а с това свеща и ще хлопне вратата на горката България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 07.08.2019 г.
+1
 
 
Одеве преди да пусна първия коментар не бях прочел драсканиците на дудука защото предполагах какви небивалици е надраскал, ама сега след като я прочетох направо се хванах за главата. Та се чудя как може толкова прости хора да се подвизават като евродепутати и изобщо в публичното пространство.
+1
 
 
Пухльо, от абстиненция трудно се излиза! Свършва парата и си минал на амфети! Наркоман скапан !
на 07.08.2019 г.
+2
 
 
Ами ти бе дудук, твойте глупости по-безопасни ли са за държавата? Напротив.
+5
 
 
Присмял се хърбел на щърбел - стара народна приказка :))))))
-4
 
 
структурата на политическата система е избори .... хората избират депутати коити правят закони според които се управлява държавата :) ..... болшинството избира кой да го управлява :) ..... всички мишки сега излезнали да сменят статуквото ..... какво искат да сменят ..... тези които имат минимална подкрепа да управляват ли :) .... не сме ли го гледали този филм вече :) резултата е катастрофален :)
+3
 
 
Бареков, точно пък ти си последното нещо, което може да дава мнение по въпроса. Снешно е.
+7
 
 
айде почнаха циркаджиите да се надвикват кой е по голям шут.бюрека наддава вой че учиндолския бил по лош от него.майкоооо егати и измета
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: