Барековата партия плащала пари на ръка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
08:58 / 05.06.2014
3856
Разследване на Нова телевизия показа как от партия "България без цензура" се плащат на ръка пари на наблюдателите, което е забранено от Изборния кодекс. Според журналистите, те са били информирани за случващото се от хора в списъка на наблюдателите и са предложили да заснемат момента на даване на пари със скрита камера.

В плащането участва и фирма за бърз кредит, показа още репортажът на телевизията. Не е ясно дали това е ангажиране на фирмата, или лична инициатива на нейни служители. Официално от фирмата отказват да са ангажирани с това действие.

От ББЦ са информирани за случая и ще проверят какво точно се е случило. Според нейния представител Васил Василев трябва да се провери истинността на изнесените факти, преди да се коментира.

"България без цензура" е ползвала фиктивни дарители. Има злоупотреба с лични данни на бедни селяни. Това пък показа тази сутрин репортаж на bTV.

Две жени от Враца дарили по 1000 лева, а те самите не знаят. Едната е безработна, а другата е пенсионер по болест. Галя се съгласила да бъде застъпник за "България без цензура" и тогава й взели личните данни.

Другата пък била поканена на предизборен концерт на партията в София. На път за столицата в автобуса й взели личната карта и й записали данните.

След това те били използвани, за да се оправдае дарение от 1000 лв за формацията на Бареков, се твърди в репортажа на bTV. И двете жени обаче отричат да са дали пари за ББЦ, защото са бедни, бе обяснено в репортажа на bTV.


Виж коментарите (13)

Още по темата (230):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 Борисов за Орешарски: Даже и двойка не мога да му дам
30.05.2014 Президентът: От управляващите зависи дали България ще продължи да генерира кризи
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).