Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Барети нахлуха на грешен адрес, разказът на семейството е потресаващ
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 13.10.2020Коментари (13)1717
Миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения. 

С btv обаче се свърза семейство от столичния квартал "Левски Г“, което твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Миналият понеделник се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: "Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: "Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: "Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: "Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: "Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова в "Тази сутрин“.

По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: "Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че "ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда. 

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега ще ги осъдят на по 50 палки на човек за нематериални щети, и пак ние с данъците ще ги плащаме...
0
 
 
"Отварям, гледам нинджа! И зарита шамари..."
0
 
 
Ами ако ни заварят на калъп със жената и комшийката тогава ко прайм?
+1
 
 
Некомпетентни безмозъчни идиоти.
+1
 
 
Значи няма държава правова -само дела и организатора и исплнителите км брото по труда и плащат всичко -ако има правосдие ако не е диктатура.
+1
 
 
Който не става за нищо нали знаете какъв става ? Сега ще има едно хубаво дело, само че тук е тънкия момент - че отговорноста за тая простотия тука не е персонална. Сиреч, ще осъдят държавата хората, защото са си в правото и ще плащаме всички ние. Така работи малоумната ни държавичка - колективната отговорност е безотговорност
+5
 
 
То к,во ли ни е наред ,че и ГДБОП пълен та*ак в тая държава.
+5
 
 
Начи смятайте какви са ни баретите и ГДБОП, щом един блок/вход не мога да намерят (това, дето всеки таксиджия с 2-3 години стаж в съответния град го може). А извинението с навигацията е в стил четвъртокласник, който е преписал грешното домашно.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: