Баща на разкрепостена варненка платил 20 000 лв., за да не видят бял свят нейни снимки с трима мъже

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:16 / 18.09.2019
3281
Стотици българки, заснели се в еротични и порнографски фотосесии с партньорите си, впоследствие са изнудвани, че тези кадри ще бъдат разпространени в интернет. Само за последните няколко месеци в МВР са подадени над 80 жалби. 

Над 90% от изнудваните са жени. В повечето случаи дори не се касае за пари - разочарован бивш любовник се опитва да върне партньорката, заплашвайки, че ще я дискредитира. Има регистрирани обаче и случаи на финансово изнудване. Неотдавна бащата на разкрепостена варненка платил сумата от 20 000 лева, за да не видят бял свят нейни втрещяващи порно фотоси с трима мъже, заснети докато тя очевидно е била под влияние на алкохол и наркотици. Съветът на полицаите е в никакъв случай да не се поддавате на рекет, а да сигнализирате в МВР.

Получаваме стотици сигнали за порно отмъщения в интернет, призна пред Би Ти Ви и началникът на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП Явор Колев. Той отбеляза, че е хубаво наличието на обществена нетърпимост към подобен тип действия, какъвто е случая с разпространението на вулгарни лични интимни снимки на приятелката на един кандидат-кметовете на София.

Явор Колев признава, че все по-често българки стават обект на изнудване с порнографски материали

"Този тип киберотмъщения, при които бивши партньори публикуват интимни видеа на жени, са изключително опасни и техните жертви стават обект на тормоз, изпадат в много тежко състояние и могат да бъдат докарани до самоубийство", заяви Колев.

По думите му, изключително важно е да се възпитават децата на "киберхигиена", за да не се стига до подобни случаи. "Така, както ги възпитаваме да се държат прилично в реалния свят, трябва да ги научим, че и онлайн поведението им има последствия", каза началникът на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).