Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бащата на загиналия Тодор търси възмездие!
Автор: Цвети Тончева 08:46 / 30.05.2021Коментари (0)1359
©
Протест за справедлива присъда организира пред Съдебната палата в Пловдив баща, загубил в катастрофа единственото си дете. Той ще бъде от 8,00 часа на 22 юни. За същата дата е насрочено делото срещу Петър Маринашки, виновен за зверската катастрофа край Стамболийски, в която загинаха 17 и 16-годишните Виктор Василев и Тодор Бараков.

Колата се вряза в крайпътно дърво в близост до бензиностанцията на село Кадиево. Бащата на загиналия Тодор търси възмездие и се възмущава, че виновникът за тежката катастрофа е на свобода, пуснат срещу гаранция от 2000 лева и дори разправя из града, че ще получи условна присъда, тъй като има силен адвокат. 

Бащата Тодор Бараков разказа за Plovdiv24.bg, че очаква подкрепата на хора от цяла България, които имат подобни искания.  

Фрапираща подробност по случая е, че шофьорът е бил напушен с марихуана. По думите на бащата, изненадващ е фактът, че полевият тест за наркотици, който полицай от Стамболийски е направил на шофьора след катастрофата, е бил отрицателен. Докато Петър бил още в ареста, адвокатката на Бараков – Антоанета Николова, поискала кръвна проба.

Във ВМА я изследвали и резултатът бил положителен за марихуана. По тази причина и в обвинителния акт срещу Маринашки е записано, че той е нарушил Закона за движение и след употреба на дрога по непредпазливост е причинил смъртта на Тодор и Виктор.

Знае се също, че виновникът за катастрофата Петър Маринашки е бил любител на дрифта и в злополучния ден също е опитал да покаже уменията си, твърди още бащата на загиналия Тодор.

Тодор Бараков-старши, който от дълго време живее във Франция, е направил и петиция, в която са се подписали над 2000 българи, намиращи се в различни краища по света, с искане делото да бъде гледано под специален надзор. За това вече имало разпореждане на главния прокурор Гешев, каза Бараков.

Най-скандалното твърдение на бащата, загубил сина си, е че разследващият катастрофата полицай Михаил Михов прикрива детайли по случая и с това пречи на разследването за истинските причини за тежкия инцидент. Любопитен е и фактът, че същият този полицай Михов е разследвал и катастрофата на Околовръстния път на Пловдив, при която загинаха трима души навръх Великден.

Бащата смята, че има негледани записи от видеокамери. Заедно със защитника си той е подал жалба до бившия вече вътрешен министър Христо Терзийски срещу действията на въпросния полицай от Стамболийски, който веднага след катастрофата е тествал Маринашки и отчел отрицателна проба за наркотици. В същата жалба е посочено, че на бензиностанцията на Кадиево е имало 12 камери. Разследващите били иззели записите от 11, а точно от тази, която гледала към дървото, не поискали записа. На собственика на обекта обяснили, че е с лошо качество, затова не им е необходима. Жалбата им е препратена до прокуратурата.

Бащата останал безкрайно изненадан и когато научил, че са видели Маринашки да кара само ден след като е напуснал ареста. По-късно се убедил с очите си, че това е така. След като вдигнал шум в медиите, прокуратурата разпоредила да бъде отнета книжката на Петър.

Тодор Бараков твърди още, че оцелелите свидетели подозрително мълчат и не искат да споделят подробности. Всичко това, разбира се, подлежи на доказване от специализираните органи.

Най-наглото е, че Петър Маринашки също е подал жалба до прокуратурата срещу Тодор Бараков. Оплаква се, че се изнасят подробности от разследването в социалните мрежи. "Гротескно и безсрамно - Петър Маринашки, който причини смъртта на Тошко, стана жалбоподател до прокуратурата. Счита,че аз трябва да нося наказателна отговорност за публичните ми усилия истината за касапницата, която той направи в с.Кадиево на 11.11.2020 г., да излезе наяве.

Със своето поведение и публикации в публичното пространство, както и сезирането на компетентните органи, по предвидения в закона ред, съм изразявал публично своето лично субективно отношение към трагедията със смъртта на детето ми, причинена от Петър Маринашки, неотнетата му книжка, след като е причинил тежко ПТП, с два смъртни случая и леката му мярка за неотклонение, която не беше променена, дори след като се установи наркотик в кръвта му.

Това мое право е гарантирано от Конституцията на Република България.

Не така обаче смята този, който погуби живота на детето ми! Този, който, без страх и свян, се качи зад волана, веднага след като​ беше освободен от ареста и погребенията на Тошко и Виктор още не бяха направени!

Този, който арогантно погази всякакви нравствени правила, изискващи да се държи адекватно, след трагедиите, които причини на множество почернени родители и близки на двете деца!", това пише почерненият баща в мрежата. 

В последствие от прокуратурата са преценили, че няма данни за образуване на досъдебно производство срещу Тодор Бараков.

"Никой не трябва да е безучастен, защото проблемите, които засегнахме, нямат териториални предели. Показването обективно на истинското лице на трагедията, помага в общата борба срещу отрицателните житейски рефлекси, които тя поражда! Още веднъж благодаря на всички, които застанаха до мен! Аз ще продължа да се боря, в памет на детето ми! За по-малко почернени семейства и дамгосани с чудовищна болка съдби! Разчитам и вярвам, че ще ме подкрепяте!" пише бащата в социалната мрежа, очаквайки справедлива присъда.



Още по темата: общо новини по темата: 17
21.07.2023 »
03.04.2023 »
09.02.2023 »
09.02.2023 »
07.01.2022 »
07.01.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: