Бавачка обра семейство от Израел, живеещо в Пловдив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:50 / 19.10.2014
654
Детегледачка отива на съд, след като окраде семейство от Израел, живеещо в Пловдив. С открадната банкова карта тя успяла да източи общо 6340 лева за 2 месеца, през което време си живеела царски. 

Доверчивите й работодатели не само не я заподозрели, но малко преди кражбата да бъде разкрита дори я поканили на рождения ден на момиченцето си. 

Обвинителният акт срещу Надежда Латева е внесен в съда за насрочване дата на процеса, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

През ноември 2012 г. тя била наета от чужденците да гледа едномесечното им бебе. Латева ходела в дома на чужденците почасово, за да помага на майката домакиня. 

През август 2013 г. съпругът, който работел в голяма фирма, бил командирован в София. Заедно с него заминали съпругата и трите деца. По време на преместването на багажа Надежда Латева видяла в един от шкафовете запечатан плик от банка. 

Била сама с бебето в апартамента и се поблазнила от плика. Вътре открила банкова карта с пин код, които задържала за себе си. Картата й давала достъп до втора банкова сметка на чужденците, по която чужденецът превеждал пари на жена си за ежедневни разходи.

След като разбрала, че картата пуска пари, обвиняемата започнала да тегли първо плахо и малки суми, но начесто, а след седмици - и по 400 лева накуп. Първата транзакция била регистрирана на 24 юли 2013 г. 

В края на август Надежда завела детето си и приятеля си на море. Дотам стигнали с наета кола, отседнали в хотел в "Слънчев бряг". Купила си лаптоп, както и нови дрехи. Продължила да поддържа контакт с нищо неподозиращите чужденци. 

В края на септември съпругата поискала да изтегли пари именно за този празник и тогава установила, че сметката й е празна. Обадила се на мъжа си да й преведе сума, а той й отвърнал, че вече го е направил. 

Това го усъмнило и човекът проверил движението по сметката. Разбрал, че е имало общо 64 операции с банковата карта, дори и от Черноморието, където той и децата му не били ходили.

Бизнесменът блокирал картата и уведомил полицията. Надежда Латева била арестувана и направила пълни самопризнания. До насрочване на делото в съда тя е на свобода с мярката "подписка".


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
От началото на годината: 27% по-малко загинали по пътищата, спрям...
Васил Велев за увеличението на пенсиите: Държавата пари няма – тя...
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Две баби на преклонна възраст се сбиха, едната попадна в болница
Бивш икономически министър изненада всички: 1 януари 2025 г. е вс...
Клиентите на тази банка ще трябва да подменят картите си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).