Бебе загина, след като 17-годишната му майка го остави без надзор до горяща печка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:33 / 31.07.2019
1274
Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт срещу 17-годишно момиче заради това, че по непредпазливост е причинило смъртта на петмесечното си дете. Случаят е от 11 януари тази година. Освен починалото момиченце, обвиняемата има и двегодишна дъщеря.

Според съобщението на прокуратурата бебето е починало от задушаване с въглероден окис, след като в къщата, в която живее момичето, възникнал пожар. Това съобщиха от прокуратурата.

На 11 януари 17-годишната решила да отиде до съседите, за да напълни вода. Оставила 2-годишната си дъщеря пред входа, а бебето в кошарата, намираща се в непосредствена близост до запалена печка на дърва.

В къщата нямало други хора, които да се грижат или наглеждат децата. В това време от печката възникнал пожар. Пламъците обхванали цялата стая, включително и кошарата, а оттам и цялата къща.

На връщане от съседите, младата жена с инициали А.С. видяла, че от къщата излизат силен дим и пламъци.

След като не могла да стигне до стаята с детето, се намокрила и направила втори опит да влезе. Съседи са я изкарали от горящата постройка. Жената е изпаднала в шок и се е опомнила в линейката на път за болницата, пише "24 часа".

Пожарникари от Стара Загора загасят пожара, след което е извършен оглед на местопроизшествието.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи, приобщени веществени доказателства и др. Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).